Варення з смаженої вишні
(покроковий рецепт з фото)
Цього літа я відкрила для себе новий спосіб заготівлі ягід. І скажу я вам, що його варто спробувати! Смак варення відкривається з нової сторони, стає більш насиченим, яскравим і карамельним.
Перевага даної заготовки - вона готується дуже швидко, недолік тільки в тому, що за раз ви можете приготуєте тільки невелику порцію. Рівно стільки, скільки у вас поміститься на сковороді. При охолодженні варення трохи загусне. Нижче дивіться покроковий рецепт, як приготувати варення зі смаженої вишні.
- Вишня - 500 грам
- Цукор - 400 грам
Вишню вимийте, видаліть кісточки.
На гарячу сковороду висипте цукор, зверху - вишню.
Готуйте на середньому вогні до повного розчинення цукру, періодично помішуючи лопаткою. Зменшіть вогонь, готуйте ще 10-15 хвилин. При необхідності зніміть піну.
Гаряче варення розлийте по стерилізованим баночках, закатати кришками. Зберігайте в прохолодному місці. А можна остудити і пригощатися відразу. Смачного!