Рецепт Варення з смаженої вишні фото

Варення з смаженої вишні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Вишня
Вегетаріанське харчування
На швидку руку, Літні
Солодке, Заготовки, Варення

Цього літа я відкрила для себе новий спосіб заготівлі ягід. І скажу я вам, що його варто спробувати! Смак варення відкривається з нової сторони, стає більш насиченим, яскравим і карамельним.

Перевага даної заготовки - вона готується дуже швидко, недолік тільки в тому, що за раз ви можете приготуєте тільки невелику порцію. Рівно стільки, скільки у вас поміститься на сковороді. При охолодженні варення трохи загусне. Нижче дивіться покроковий рецепт, як приготувати варення зі смаженої вишні.

  • Вишня - 500 грам
  • Цукор - 400 грам
варення з смаженої вишні - фото крок 1
Вишню вимийте, видаліть кісточки.
варення з смаженої вишні - фото крок 2
На гарячу сковороду висипте цукор, зверху - вишню.
варення з смаженої вишні - фото крок 3
Готуйте на середньому вогні до повного розчинення цукру, періодично помішуючи лопаткою. Зменшіть вогонь, готуйте ще 10-15 хвилин. При необхідності зніміть піну.
варення з смаженої вишні - фото крок 4
Гаряче варення розлийте по стерилізованим баночках, закатати кришками. Зберігайте в прохолодному місці. А можна остудити і пригощатися відразу. Смачного!

Схожі рецепти