Салат зі смаженої кореневого селери
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий, корисний і невигадливий салат з кореневої селери, який користується популярністю. Його можна подати навіть на святковий стіл. Особливо сподобається тим, хто піклується про фігуру.
Відмінний салат для любителів ароматного коренеплоду. Він може подаватися до столу як самостійне блюдо або з відмінно засмажені м'ясом. Вони, хто піклується про своє здоров'я і підраховують калорії, напевно оцінять салат, адже для перетравлення селери потрібно набагато більше калорій, ніж отримуємо з нього самого. Смачний і ситний салат, готується легко.
- Селера кореневої - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Сир - 30-40 грам
- Часник - 1-2 зубчиків (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Майонез або йогурт - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка (по бажанню)
1. Підготуємо інгредієнти для салату, очистимо селера, морква і часник.
2. Селера натираємо на тертці для корейської моркви або на звичайній крупній тертці.
3. І обсмажуємо з рослинним маслом на вогні трохи більше середнього хвилин 5, до м'якості. Потім охолоджуємо.
4. Морква теж натираємо на тертці, додамо щіпку солі, перцю і лимонний сік. Перемішуємо, нехай постоїть, пустить сік і стане м'якше.
5. Подрібнюємо часник і сир теж натираємо на тертці.
6. Змішаємо морква і селера.
7. Додамо сир, часник і йогурт або майонез.
8. Перемішуємо і можна приступати до дегустації