Рецепт Салат зі смаженої кореневого селери фото

Салат зі смаженої кореневого селери
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Морква , Часник , Селера , Корінь селери
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Салати
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 20 хв.

Яскравий, корисний і невигадливий салат з кореневої селери, який користується популярністю. Його можна подати навіть на святковий стіл. Особливо сподобається тим, хто піклується про фігуру.

Опис приготування:

Відмінний салат для любителів ароматного коренеплоду. Він може подаватися до столу як самостійне блюдо або з відмінно засмажені м'ясом. Вони, хто піклується про своє здоров'я і підраховують калорії, напевно оцінять салат, адже для перетравлення селери потрібно набагато більше калорій, ніж отримуємо з нього самого. Смачний і ситний салат, готується легко.

  • Селера кореневої - 100 грам
  • Морква - 100 грам
  • Сир - 30-40 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків (за смаком)
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Майонез або йогурт - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка (за смаком)
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка (по бажанню)
салат зі смаженої кореневого селери - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти для салату, очистимо селера, морква і часник.
салат зі смаженої кореневого селери - фото крок 2
2. Селера натираємо на тертці для корейської моркви або на звичайній крупній тертці.
салат зі смаженої кореневого селери - фото крок 3
3. І обсмажуємо з рослинним маслом на вогні трохи більше середнього хвилин 5, до м'якості. Потім охолоджуємо.
салат зі смаженої кореневого селери - фото крок 4
4. Морква теж натираємо на тертці, додамо щіпку солі, перцю і лимонний сік. Перемішуємо, нехай постоїть, пустить сік і стане м'якше.
салат зі смаженої кореневого селери - фото крок 5
5. Подрібнюємо часник і сир теж натираємо на тертці.
салат зі смаженої кореневого селери - фото крок 6
6. Змішаємо морква і селера.
салат зі смаженої кореневого селери - фото крок 7
7. Додамо сир, часник і йогурт або майонез.
салат зі смаженої кореневого селери - фото крок 8
8. Перемішуємо і можна приступати до дегустації

Схожі рецепти