Салат зі смаженої кореневого селери
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 20 хв.
Яскравий, корисний і невигадливий салат з кореневої селери, який користується популярністю. Його можна подати навіть на святковий стіл. Особливо сподобається тим, хто піклується про фігуру.
Опис приготування:
Відмінний салат для любителів ароматного коренеплоду. Він може подаватися до столу як самостійне блюдо або з відмінно засмажені м'ясом. Вони, хто піклується про своє здоров'я і підраховують калорії, напевно оцінять салат, адже для перетравлення селери потрібно набагато більше калорій, ніж отримуємо з нього самого. Смачний і ситний салат, готується легко.
- Селера кореневої - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Сир - 30-40 грам
- Часник - 1-2 зубчиків (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Майонез або йогурт - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка (по бажанню)
1. Підготуємо інгредієнти для салату, очистимо селера, морква і часник.
2. Селера натираємо на тертці для корейської моркви або на звичайній крупній тертці.
3. І обсмажуємо з рослинним маслом на вогні трохи більше середнього хвилин 5, до м'якості. Потім охолоджуємо.
4. Морква теж натираємо на тертці, додамо щіпку солі, перцю і лимонний сік. Перемішуємо, нехай постоїть, пустить сік і стане м'якше.
5. Подрібнюємо часник і сир теж натираємо на тертці.
6. Змішаємо морква і селера.
7. Додамо сир, часник і йогурт або майонез.
8. Перемішуємо і можна приступати до дегустації