Салат із селери кореневого
(покроковий рецепт з фото)
Селера має дуже насиченим ароматом і яскраво вираженим смаком. Цей коренеплід не сплутаєш ні з одним іншим. Він корисний і вітамінний. Я розповім, як приготувати салат з селери кореневого.
З селери можна приготувати вітамінний салат, смачний гарнір (відвареної або запечений). Смак готового блюда може сподобається не всім, тому варто враховувати цей факт. Краще зробіть невелику кількість на перший раз, якщо не впевнені, що ваші близькі оцінять його по смаку.
- Корінь селери - 1 штука
- Груша - 1 штука
- Стебло селери - 0, 5 штуки
- Funduk - 1/4 склянки
- Пармезан - 30 грам
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3/4 склянки
- Гірчичний порошок - 1 Чайна ложка
- Мед - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Розігрійте духовку до 180 градусів, викладіть на деко фундук і обсмажте його протягом 8-10 хвилин. Дістаньте підсмажені горіхи і наріжте їх.
2. Вимийте і розріжте грушу на 2 частини, видаліть хвостики і насіння, потім розріжте грушу шматочками.
3. Очистіть корінь селери, потім натріть його на дрібній тертці або на тертці для корейської моркви.
4. Вимийте і наріжте шматочками стебло селери, перекладіть всі інгредієнти в миску. В іншій мисці змішайте оцет, лимонний сік, оливкова олія, гірчичний порошок, мідь, сіль і перець.
5. Полийте салат заправкою, перемішайте гарненько і додайте тертий пармезан.
6. Подавайте салат відразу після приготування. Смачного!