Рецепт Варення з ківі без желатину фото

Варення з ківі без желатину
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Ківі
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам найпростіший рецепт приготування варення з ківі без желатину. Варення виходить солодким, його можна заготовлювати на зиму, воно відмінно підходить для чаювань і полуденків.

Опис приготування:

Готуємо варення покроково:

1. Моєму ківі в холодній проточній воді. Чистимо його ножем і ріжемо на дрібні шматочки.

2. Щоб ківі дало сік, засипаємо його цукром, перемішуємо і даємо пустити сік. На це може знадобитися 15-20 хвилин. Якщо вам попалися м'які, самі по собі дуже солодкі ківі, кількість цукру краще знизити, інакше варення вийде дуже солодким.

3. Заливаємо в каструлю воду, засипаємо ківі. Якщо ви любите, щоб варення було густіше, досить додати одну склянку води.

4. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо суміш до кипіння. Даємо майбутньому варення прокипеть 2-3 хвилини.

5. Через 30 хвилин знову доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь до повільного і залишаємо на 5 хвилин. Повторюємо процедуру ще раз.

6. Готовому варення даємо охолонути і подаємо до столу.

Це найпростіший рецепт приготування варення з ківі без желатину, від вас знадобитися лише вчасно ввімкнути або вимкнути плиту.


  • Ківі - 1 кілограм
  • Цукор - 700-800 грам
  • Вода - 1-2 склянок
Готуємо варення покроково:

1. Моєму ківі в холодній проточній воді. Чистимо його ножем і ріжемо на дрібні шматочки.

2. Щоб ківі дало сік, засипаємо його цукром, перемішуємо і даємо пустити сік. На це може знадобитися 15-20 хвилин. Якщо вам попалися м'які, самі по собі дуже солодкі ківі, кількість цукру краще знизити, інакше варення вийде дуже солодким.

3. Заливаємо в каструлю воду, засипаємо ківі. Якщо ви любите, щоб варення було густіше, досить додати одну склянку води.

4. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо суміш до кипіння. Даємо майбутньому варення прокипеть 2-3 хвилини.

5. Через 30 хвилин знову доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь до повільного і залишаємо на 5 хвилин. Повторюємо процедуру ще раз.

6. Готовому варення даємо охолонути і подаємо до столу.

Це найпростіший рецепт приготування варення з ківі без желатину, від вас знадобитися лише вчасно ввімкнути або вимкнути плиту.

Схожі рецепти