Рецепт Варення з інжиру з горіхами фото

Варення з інжиру з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти , Інжир
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Багато готують варення з інжиру без шкірки, в цьому рецепті я розповім, як приготувати варення з інжиру з горіхами, в якому фрукт залишається у вигляді цілих мармеладних цукерок. Дуже смачно і красиво!

Опис приготування:

Я це варення не закочував, як звичайну заготівлю. Зберігаю в холодильнику зі звичайними кришками. Довго воно не затримується, як правило. Його з'їдаємо першим.

За рахунок того, що інжир не чисто від шкірки, ягоди виходять цілими і практично, як мармеладки. Інжирне варення одне з найулюбленіших в нашій родині. Його рецепт привезли з сонячного Криму багато років тому, як і перший інжир для варення. Тоді він не був такий популярний і поширений всюди. Зараз же проблем з інжиром немає, знайти його можна всюди. Тому варення з нього -"must have" кожного літа.

  • Інжир - 5 кілограм
  • Цукор - 5 кілограм
  • Лимон - 1 штука
  • funduk - 0, 7 кілограма
  • Вода - 1 літр
варення з інжиру з горіхами - фото крок 1
Помийте інжир. Засипте його цукром з розрахунку 1:1. Необхідно, щоб інжир з цукром постояли. Чим довше вони стоять, тим краще. У мене він стоїть ніч.
варення з інжиру з горіхами - фото крок 2
Залийте інжир водою. Поставте на вогонь і помішуйте, поки весь цукор не розчиниться в воді.
Варіть варення 15 хвилин. Потім відставте і дайте охолонути.
варення з інжиру з горіхами - фото крок 3
Потім проваріть вдруге 15 хвилин, тільки тепер додайте ще й горіхи. Знову відставте і остудіть.
Потім проваріть 3 раз, на цей раз додайте порізаний лимон. Тепер варимо до готовності, поки варення не стане в'язким.
варення з інжиру з горіхами - фото крок 4
Готове варення розлийте в простерилізовані баночки і закрийте кришками.

Схожі рецепти