Варення з інжиру з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і корисне варення з інжиру буде не таким нудотним, якщо ви зваріть його з скибочками лимона. Їх навіть не потрібно видаляти при закочуванні ласощі в банки - вони будуть карамелізованими.
Варення з інжиру - джерело корисних вітамінів і мікроелементів, особливо в зиязикай час. Саме тому обов'язково підготуйте його з лимоном на зиму. Частуйте їм дітей в прохолодне зиязикай ранок і зміцнюйте імунітет.
- Інжир - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Лимон - 0, 25 штуки
Розрахунок інгредієнтів вказано на банку обсягом 0, 5 L. Підготуйте зазначені продукти.
Ягоди інжиру промийте у воді, зріжте у них хвостики.
Наріжте їх на дві або чотири частини в каструлю або в казан, в залежності від величини.
Обшпарте лимон окропом, відріжте від плоду четвертинку і наріжте її скибочками. Додайте скибочки до нарізки інжиру в ємність.
Всипте цукровий пісок і влийте воду. Помістіть ємність на плиту, доведіть її вміст до кипіння і зменшіть нагрів. Варіть варення близько 10 хвилин. Потім вимкніть і дайте охолонути приблизно 2 годину. При охолодженні цукровий сироп вбереться в скибочки лимона і інжиру.
Ще раз прогрійте варення на плиті, відваріть протягом 10 хвилин. Банку і кришку ошпарьтеокропом або простерилизуйте на водяній бані.
Викладіть готове варення з інжиру з лимоном в гарячі банки і відразу ж закатати ключем для консервації або по різьбі. Залиште собі трохи ласощів на пробу, а остигнула заготовку перемістіть на зберігання.