Компот з інжиру
(покроковий рецепт з фото)
Інжир не дуже поширений, проте він дуже смачний і корисний фрукт. Я поділюся з вами рецептом компоту з інжиру, яблук і лаванди. Звучить цікаво, правда? На смак виходить ще краще!
Остудіть компот в холодильнику, потім його можна пити. Погодьтеся, рецепт звучить незвично. Ви навіть уявити собі не можете, як чарівно пахне в кухні під час приготування компоту з інжиру. Та й на смак компот не відстає. Цукор можна, до речі, зовсім не додавати, якщо ви не любитель солодкого, так компот стане ще корисніше.
- Яблуко - 1000 грам
- Інжир - 200 грам
- Цукор - 160 грам
- Лаванда - 0, 5 чайних ложки
У великій каструлі закип'ятіть воду. Додайте в неї цукор. Заважайте, поки цукор повністю не розчиниться в воді. Поріжте яблука на четвертинки, видаліть серцевину, кладіть їх в киплячу воду.
Додайте в киплячу воду до яблук порізаний на половинки або четвертинки інжир. Варіть 10 хвилин, помішуючи.
Додайте в компот лаванду, варіть ще 10 хвилин.