Джем з інжиру
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий і смачний джем з інжиру сподобається тим, хто любить густі солодощі. Його можна подати з підсмаженими тостами або бутербродом з маслом на сніданок. Ласощі дуже вітамінне і поживне!
Джем з інжиру виходить солодким - його просто обожнюють ласуни. Якщо смак десерту здасться вам занадто нудотним, незважаючи на невеликий обсяг цукру, що додається, то влийте при варінні 1 ç.l. Лимонного соку - він нівелює солодкість джему.
- Інжир - 1 кілограм
- Цукор - 250 грам
- Želfiks 2:1 - 0, 5 штуки (пачки)
- Вода - 1 Склянка
Розрахунок інгредієнтів вказано на дві ємності по 350 мл. Підготуйте зазначені продукти.
Інжир промийте у воді, зріжте з ягід хвостики.
Наріжте їх на три-чотири частини прямо в казан, ківш або каструлю з антипригарним дном.
Всипте цукровий пісок, влийте воду і помістіть ємність на плиту. Доведіть до кипіння, зменшіть нагрів і тушкуйте близько 25 хвилин до м'якості.
Коли вся нарізка стане м'якою - можна додавати желфікс. Замінювати желфікс желатином можна, так як ласощі може заграти при зберіганні. Єдиний варіант - зберігати його в холодильнику, якщо хочете використовувати желатин. Але найкраще заміняти агар-агаром.
Всипте желфікс, перемішайте і млоїте близько 2-3 хвилин, перемішуючи.
Отпюріруйте гарячу масу занурювальним блендером близько 1-2 хвилин, намагаючись не перебити дрібні кісточки. Помістіть ємність на плиту і прогрійте близько 2 хвилин. В цей час ошпарьте банки і кришки окропом.
Викладіть джем з інжиру в банки і щільно закрутіть їх кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Зберігайте остигнула заготовку в коморі, погребі, гаражі. Не забудьте залишити трохи ласощів на пробу.