Варення з чорносливу без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Сливове варення, напевно, одне з найулюбленіших багатьма. А яке духмяне, красиве і смачне варення з чорносливу! розповім вам, як приготувати варення з чорносливу без кісточок.
У варення присутній солодкість і характерна кислинка, спробуйте приготувати неодмінно ці ласощі! Плоди повинні бути стиглими, але в той же час щільними. М'який чорнослив буде досить складно звільнити від кісточок і він ще до варіння прийме не зовсім презентабельний зовнішній вигляд.
- Чорнослив - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Чорнослив переберіть і ретельно промийте під проточною водою.
Розділіть чорнослив на дві половинки і витягніть кісточки. Потім кожну половинку розрізати ще навпіл.
Перекладіть чорнослив в каструльку.
Засипте цукром, перемішайте і залиште на ніч, щоб чорнослив пустив сік.
Потім поставте каструльку на середній вогонь і помішуючи доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася. Варення з чорносливу без кісточок готове.
Розкладіть варення по стерилізованим баночках, закрутіть стерильними кришками, переверніть денцем вгору, укутайте і залиште до охолодження. Із вказаної кількості виходить приблизно 1 літр варення.
Затишних вам чаювань!