Рецепт Варення з чорносливу без кісточок фото

Варення з чорносливу без кісточок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива , Цукор
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 30 хв.

Сливове варення, напевно, одне з найулюбленіших багатьма. А яке духмяне, красиве і смачне варення з чорносливу! розповім вам, як приготувати варення з чорносливу без кісточок.

Опис приготування:

У варення присутній солодкість і характерна кислинка, спробуйте приготувати неодмінно ці ласощі! Плоди повинні бути стиглими, але в той же час щільними. М'який чорнослив буде досить складно звільнити від кісточок і він ще до варіння прийме не зовсім презентабельний зовнішній вигляд.

  • Чорнослив - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
варення з чорносливу без кісточок - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
варення з чорносливу без кісточок - фото крок 2
Чорнослив переберіть і ретельно промийте під проточною водою.
варення з чорносливу без кісточок - фото крок 3
Розділіть чорнослив на дві половинки і витягніть кісточки. Потім кожну половинку розрізати ще навпіл.
варення з чорносливу без кісточок - фото крок 4
Перекладіть чорнослив в каструльку.
варення з чорносливу без кісточок - фото крок 5
Засипте цукром, перемішайте і залиште на ніч, щоб чорнослив пустив сік.
варення з чорносливу без кісточок - фото крок 6
Потім поставте каструльку на середній вогонь і помішуючи доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася. Варення з чорносливу без кісточок готове.
варення з чорносливу без кісточок - фото крок 7
Розкладіть варення по стерилізованим баночках, закрутіть стерильними кришками, переверніть денцем вгору, укутайте і залиште до охолодження. Із вказаної кількості виходить приблизно 1 літр варення.
варення з чорносливу без кісточок - фото крок 8
Затишних вам чаювань!

Схожі рецепти