Варення з айви на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще ніколи не заготовляли варення з айви на зиму, то в цьому році ви обов'язково повинні зробити це. Плоди у айви самі по собі не особливо смачні, але ось варення з них виходить відмінне.
Не знаю, пробували ви коли-небудь їсти айву в свіжому вигляді, але скажу вам чесно це не найсмачніша штука, адже м'якоть у цього фрукта дуже жорстка, а смак терпкий. Тому плоди айви найчастіше використовують для різних заготовок, вони виходять неймовірно смачними з приголомшливим, ні з чим не порівнянним ароматом. Цей рецепт приготування варення з айви на зиму досить простий, але з невеликим секретом: разом з плодами ми додамо в нього трохи волоських горіхів. Так наше варення виходить ще цікавіше і смачніше, та до того ж і корисніше, так що взимку вам забезпечений заряд вітамінів з цим простим рецептом варення з айви на зиму.
- Айва - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Горіхи волоські - 300 грам
- Мед - 200 грам
- Вода - 2, 5 склянки