Варення з айви на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Якщо ви ще ніколи не заготовляли варення з айви на зиму, то в цьому році ви обов'язково повинні зробити це. Плоди у айви самі по собі не особливо смачні, але ось варення з них виходить відмінне.
Опис приготування:
Не знаю, пробували ви коли-небудь їсти айву в свіжому вигляді, але скажу вам чесно це не найсмачніша штука, адже м'якоть у цього фрукта дуже жорстка, а смак терпкий. Тому плоди айви найчастіше використовують для різних заготовок, вони виходять неймовірно смачними з приголомшливим, ні з чим не порівнянним ароматом. Цей рецепт приготування варення з айви на зиму досить простий, але з невеликим секретом: разом з плодами ми додамо в нього трохи волоських горіхів. Так наше варення виходить ще цікавіше і смачніше, та до того ж і корисніше, так що взимку вам забезпечений заряд вітамінів з цим простим рецептом варення з айви на зиму.
- Айва - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Горіхи волоські - 300 грам
- Мед - 200 грам
- Вода - 2, 5 склянки
Насамперед ми беремо свіжі і стиглі плоди айви і ретельно їх промиваємо.
Зрізаємо з айви шкірку.
Видаляємо серцевину і нарізаємо айву невеликими кубиками.
Змішуємо нарізану айву з цукром і залишаємо на пару годинок просочитися.
Тим часом заливаємо шкірку від айви 2, 5 літрами води, додаємо трохи цукру і ставимо на вогонь, варимо протягом 20 хвилин. Потім відвар шкірки необхідно процідити і залити їм (коли пройде 2 годину) ajvu, залишити ще на 20 хвилин.
Ставимо каструлю з айвою на вогонь і варимо приблизно 10 хвилин, в процесі додаємо мед. Знімаємо з вогню, даємо настоятися 20 хвилин, а потім знову продовжуємо варити на повільному вогні протягом 20 хвилин. У самому кінці додаємо волоські горіхи, варимо все ще 3 хвилини і знімаємо варення з вогню. Розливаємо його по стерилізованим баночках і закочує, залишаємо до повного охолодження, а потім ставимо в темне і прохолодне місце. Ну а взимку насолоджуємося смачним варенням, приємного апетиту!