Вареники з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
У будь-який час року ароматні і смачні вареники з полуницею прикрасять ваш стіл і піднімуть домашнім настрій. Це одне з тих страв, яке подобається абсолютно всім - як великим, так маленьким.
Коли починає дозрівати полуниця, на столі з'являються безліч страв з її використанням, і вареники, мабуть, найсмачніше, що можна зробити з цієї ягоди. Рецепт приготування вареників з полуницею знають практично всі, але я хочу ще раз зупинити свою увагу на ньому, раптом хтось ще не пробував цю смакоту. Що стосується тесту, то тут воно саме просто, та й в іншому труднощів не повинно виникнути. Єдине, що вам залишається вирішити, це як саме ви буде робити вареники з полуницею в домашніх умовах, адже їх можна відварити у воді або ж приготувати на пару.
- Борошно - 500 грам
- Кисле молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сода - 2/3 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Полуниця - 1 літр
- Цукор - - За смаком
Для початку розбиваємо в миску яйце, додаємо до нього сіль і перетираємо все, потім вливаємо кисле молоко і ще раз все перемішуємо.
Після цього всипаємо соду, починаємо додавати борошно і замішувати тісто. Робити це потрібно дуже ретельно, щоб тісто вийшло м'яким і еластичним, не приставав до рук.
Готове тісто накриваємо рушником і даємо йому хвилин 15 постояти.
У цей час ми можемо зайнятися начинкою, промиваємо полуницю і нарізаємо її на невеликі шматочки.
Через 15 хвилин, коли тісто відпочине, викладаємо його на присипану борошном поверхню. Ділимо тісто на кілька частин, з кожної формуємо довгасту ковбаску.
Розрізаємо ковбаску на кілька шматочків.
Обвалюють кожен шматочок у борошні і розплющуємо пальцями.
В середину кружечків з тіста насипаємо трохи цукру і викладаємо нарізану полуницю.
З'єднуємо краї тіста, формуємо вареник.
Якщо ви вирішили приготувати вареники на пару, то вам знадобиться спеціальна решеточка, втім, це їх можна зробити і в мультиварці. Я зазвичай наливаю в каструльку воду, а коли вона закипить, встановлюю на каструльку грати, готую вареники під кришкою протягом 5-7 хвилин.
Приємного апетиту всім!