Парові сирні вареники з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування сирних вареників з полуницею. Дуже важливо звернути увагу на те, щоб сир був кислим, так він погасить соду, а вареники вийдуть більш пишні.
Кількість порцій: 6
- Цукрова пудра - 50 грам
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 30 грам
- Сир - 125 грам
- М'ята - 1 За смаком (на прикрасу)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 2 грами
- Полуниця - 300 грам
- Сіль - 1 грам
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 20 грам
1. В першу чергу збиваємо з яйцями цукор, додаємо туди сиру, ванільного цукру і соди, тепер все добре перемішуємо і хвилин на п'ять-десять залишаємо.
2. Після того як сирна суміш (її поверхня) покриється першими бульбашками повітря і її обсяг трохи збільшиться, акуратно додаємо борошно. Починаємо вимішувати тісто.
3. Розкачуємо тісто в своєрідну ковбаску. Кожну з таких ковбасок розрізаємо на кілька шматочків.
4. З кожного нарізаного шматочка тіста формуємо кружечки. Ягоду полуниці (можна дві, дивлячись який їх розмір) укладаємо на середину кожного кружка. Попередньо ягоди полуниці треба обваляти в цукровій пудрі. Для того щоб вийшли вареники, заліплює краю на кожному гуртку з ягодами.
5. Тепер наливаємо в миску рослинного масла і мачає в ньому кожен вареник. Приблизно хвилин сім-десять варимо на пару.
6. Вареники, ще гарячими, треба змастити вершковим розтопленим маслом. До вареників перед подачею добре додавати сметану, прикрасити полуницею, м'ятою і цукровою пудрою.