Рецепт Парові сирні вареники з полуницею фото

Парові сирні вареники з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Сир, Полуниця
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На полуденок
Гарячі страви, Вареники

Рецепт приготування сирних вареників з полуницею. Дуже важливо звернути увагу на те, щоб сир був кислим, так він погасить соду, а вареники вийдуть більш пишні.

Кількість порцій: 6
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Крем - 30 грам
  • Сир - 125 грам
  • М'ята - 1 За смаком (на прикрасу)
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 2 грами
  • Полуниця - 300 грам
  • Сіль - 1 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
парові сирні вареники з полуницею - фото крок 1
1. В першу чергу збиваємо з яйцями цукор, додаємо туди сиру, ванільного цукру і соди, тепер все добре перемішуємо і хвилин на п'ять-десять залишаємо.
парові сирні вареники з полуницею - фото крок 2
2. Після того як сирна суміш (її поверхня) покриється першими бульбашками повітря і її обсяг трохи збільшиться, акуратно додаємо борошно. Починаємо вимішувати тісто.
парові сирні вареники з полуницею - фото крок 3
3. Розкачуємо тісто в своєрідну ковбаску. Кожну з таких ковбасок розрізаємо на кілька шматочків.
парові сирні вареники з полуницею - фото крок 4
4. З кожного нарізаного шматочка тіста формуємо кружечки. Ягоду полуниці (можна дві, дивлячись який їх розмір) укладаємо на середину кожного кружка. Попередньо ягоди полуниці треба обваляти в цукровій пудрі. Для того щоб вийшли вареники, заліплює краю на кожному гуртку з ягодами.
парові сирні вареники з полуницею - фото крок 5
5. Тепер наливаємо в миску рослинного масла і мачає в ньому кожен вареник. Приблизно хвилин сім-десять варимо на пару.
парові сирні вареники з полуницею - фото крок 6
6. Вареники, ще гарячими, треба змастити вершковим розтопленим маслом. До вареників перед подачею добре додавати сметану, прикрасити полуницею, м'ятою і цукровою пудрою.

Схожі рецепти