Вареники з вишнею і полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Ще один варіант приготування вареників. На цей раз ви дізнаєтеся, як приготувати вареники з вишнею і полуницею. Як і інші вареники, ви можете зробити їх заздалегідь і заморозити, щоб зварити пізніше.
Такі солодкі вареники можна подавати не тільки з ягодами, але і зі сметаною, варенням, джемом або просто присипаними цукром. Ця страва є одночасно ситним другою стравою і солодким десертом. Особливо такі вареники припадуть до смаку дітям, яких іноді неможливо змусити з'їсти традиційні вареники з картоплею і сиром.
- Борошно - 350 грам
- Полуниця - 200 грам
- Вишня - 200 грам
- Цукор - 125 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Картопляний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
1. Просійте борошно, додайте до неї яйце і молоко, змішане з водою. Замісити тісто. Додайте оливкову олію і продовжуйте замішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
2. Накрийте тісто рушником на 20 хвилин. Підготуйте начинку: для цього полуницю перемішайте з крохмалем. Розріжте тісто на три частини і кожну з них розкачати в ковбаску. Наріжте їх на невеликі шматочки і розкачайте кожен шматочок в коло. Присипте кружечки борошном, щоб вони не злиплися.
3. Далі викладіть начинку: трохи ягід присипте чайною ложкою цукру. Заліпіть краї вареника і залиште його на присипаної борошном поверхні.
4. Опустіть по одному вареники в киплячу підсолену воду. Зачекайте, поки вони спливуть на поверхню, і варіть ще 2-3 хвилини. Смачного!