Рецепт Вареники з вишнею і полуницею фото

Вареники з вишнею і полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Білоруська кухня
Тісто, Ягоди, Полуниця, Вишня
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви з начинкою, Вареники

Ще один варіант приготування вареників. На цей раз ви дізнаєтеся, як приготувати вареники з вишнею і полуницею. Як і інші вареники, ви можете зробити їх заздалегідь і заморозити, щоб зварити пізніше.

Такі солодкі вареники можна подавати не тільки з ягодами, але і зі сметаною, варенням, джемом або просто присипаними цукром. Ця страва є одночасно ситним другою стравою і солодким десертом. Особливо такі вареники припадуть до смаку дітям, яких іноді неможливо змусити з'їсти традиційні вареники з картоплею і сиром.

  • Борошно - 350 грам
  • Полуниця - 200 грам
  • Вишня - 200 грам
  • Цукор - 125 грам
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Картопляний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
вареники з вишнею і полуницею - фото крок 1
1. Просійте борошно, додайте до неї яйце і молоко, змішане з водою. Замісити тісто. Додайте оливкову олію і продовжуйте замішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
вареники з вишнею і полуницею - фото крок 2
2. Накрийте тісто рушником на 20 хвилин. Підготуйте начинку: для цього полуницю перемішайте з крохмалем. Розріжте тісто на три частини і кожну з них розкачати в ковбаску. Наріжте їх на невеликі шматочки і розкачайте кожен шматочок в коло. Присипте кружечки борошном, щоб вони не злиплися.
вареники з вишнею і полуницею - фото крок 3
3. Далі викладіть начинку: трохи ягід присипте чайною ложкою цукру. Заліпіть краї вареника і залиште його на присипаної борошном поверхні.
вареники з вишнею і полуницею - фото крок 4
4. Опустіть по одному вареники в киплячу підсолену воду. Зачекайте, поки вони спливуть на поверхню, і варіть ще 2-3 хвилини. Смачного!

Схожі рецепти