Вареники з полуницею на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
А ви знаєте, як приготувати вареники з полуницею на кефірі? виявляється, що це дуже просто! Моя бабуся такі вареники готувала на пару, я не відходжу від традицій. У начинці можуть бути будь-які фрукти.
Ну хто ж не любить вареники? Їх готують по-різному (використовують не тільки різний тісто, але і начинки). Цей рецепт приготування вареників класичний. На кефірі вони виходять дуже смачними і ніжними. Якщо приготувати вареники з полуницею на кефірі на пару, то начинка буде набагато соковитіше.
- Кефір - 1 склянок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Борошно - 700 грам (скільки візьме тісто)
- Полуниця - 300 грам
- Крем - За смаком
1. У теплому кефірі розводимо щіпку соди і столову ложку цукру. Додаємо борошно, замішуємо круте тісто. Головна уязик: воно повинно бути еластичним, але не повинно липнути до рук.
2. Розкачуємо з частини тесту ковбаску, нарізаємо її на невеликі шматочки. Тепер розгортаємо кожен з них так, щоб вийшов невелике коло.
3. Нарізаємо полуницю, додаємо цукор (за смаком), після чого викладаємо полуницю в центр кружечка і формуємо класичні вареники. Головне - щільно защипнути краї кожного коржика з начинкою. Поки ліпляться вареники, можна закип'ятити і підсолити воду, а вже після відправляти в неї наші вареники.
4. Коли вареники спливуть, проварюємо їх ще пару хвилин і подаємо до столу. Це традиційний спосіб, а можна вареники за цим рецептом приготувати на пару: вони вийдуть смачнішими, а начинка буде ще соковитіше. Перед подачею полийте вареники сметаною та при бажанні посипте їх цукром.