Вареники з картоплею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Такі вареники з картоплею і сиром в домашніх умовах я завжди готую в маленьких кількостях і тільки в тих випадках, коли вареників хочеться прямо зараз і відразу! Адже картопля не відварюємо!
Бажаю вам удачі з цим рецептом приготування вареників з картоплею і сиром! чому удачі? Тому що саме блюдо у мене вдалося не першого разу. Так що рада вам - якщо не хочете ризикувати, все ж попередньо відваріть картоплю в мундирах, а потім вже робіть начинку. Або ж використовуйте блендер або хороший подрібнювач. Чим дрібніше в даному випадку картопля, тим більше шансів, що він не залишиться місцями сируватий. Але ж ви цього не хочете? Так що намагайтеся на славу, а я ділюся з вами простим рецептом вареників з картоплею і сиром!
- Вода - 500 мілілітрів
- Борошно - 1 кілограм (може бути менше, може бути більше, - скільки тісто візьме)
- Сирок Плавлений - 50-100 грам
- Картопля - 4-6 штук
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - За смаком
1. Сиру картоплю чистимо, моєму, трьом на тертці і солимо. Через кілька хвилин віджимаємо від зайвої вологи і змішаємо з тертим сиром. Сюди ж - спеції і перець.
2. З води і муки замішуємо туге, але еластичне тісто. Можна трохи посолити. Розкачуємо в пласт, вирізаємо кружечки, викладаємо начинку і защипувати краю.
3. Щоб вареники не розвалювалися, покладіть їх поки в холодильник, а тим часом на сковорідці підсмажте цибулю на маслі.
4. Вареники відварюємо в киплячій воді 3-5 хвилин після спливання, подаємо з соусом і смаженою цибулею. Смачного!