Вареники з сиром і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, пробував хтось з вас додати в картопляну начинку для вареників сир, але якщо немає, я можу сказати вам, що це дуже смачно, з таким доповненням начинка стає ще ніжніше.
Нещодавно була в гостях у подруги, вона пригощала мене варениками, я довго не могла зрозуміти, яка саме начинка була всередині, дуже вже вона була ніжна. Виявилося, подружка вирішила трохи урізноманітнити начинку і приготувала вареники з сиром і картоплею в домашніх умовах. Це поєднання тільки спочатку здається дивним, але як тільки ви спробуєте вареники, відразу зрозумієте, що воно дуже вдале. Тому не бійтеся робити щось новеньке, і приготуйте смачний обід для всієї родини з цим простим рецептом вареників з сиром і картоплею.
- Борошно - 2, 5-3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ в начинку до смаку)
- Цукор - 1 щіпка
- Картопля - 6-7 штук
- Сир - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
Наливаємо молоко в каструльку і ставимо її на вогонь, додаємо до молока цукор і сіль. Після того як молоко закипить, вимикаємо вогонь і вливаємо в каструльку рослинне масло, всипаємо невеликими порціями борошно і перемішуємо все гарненько.
Потім потрібно почекати, поки тісто охолоне, додати в нього яйце, якщо після цього воно вийде недостатньо густим, всипте ще трохи борошна.
Тепер дуже ретельно вимішуємо тісто руками не менше 10 хвилин, а краще робити це хвилин 20-30.
У попередньо відварену в несолоної воді картоплю (без шкірки) додаємо вершкове масло і розминаємо її до стану пюре.
Потім додаємо до картопляного пюре сир, перемішуємо все, солимо і перчимо начинку за смаком.
Тісто ділимо на три рівні частини, беремо першу з них і скочується її в ковбаску.
Розрізаємо ковбаску на невеликі шматочки, присипаємо їх борошном і надаємо округлу форму.
Кожен кружечок розгортаємо в коржик і кладемо в її середину трохи начинки.
Щільно з'єднуємо краю коржі, закручуємо їх красивим жгутиком.
Щоб приготувати вареники, їх слід опустити в киплячу підсолену воду і варити, після того як вони спливуть, 4-5 хвилин. Подавати вареники слід гарячим зі сметаною. Смачного!