Українські вареники з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Українські вареники з картоплею - це одне з національних страв цієї країни. Їх часто подають з зі сметаною, гарячими, прямо з печі. Дуже важливо приготувати смачну начинку для вареників. Спробуємо?
Хочете дізнатися, як приготувати українські вареники з картоплею? Тоді цей рецепт вам обов'язково стане в нагоді! Вареники виходять дуже ароматними. Їх можна їсти в піст, тому як блюдо не містить продуктів тваринного походження. В такому випадку обсмажуйте цибулю тільки на рослинному маслі.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Картопля - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Масло рослинне - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль, перець - За смаком
Борошно просійте через сито в чисту посуд і змішайте її з сіллю. Потім вбийте до борошна яйце і додайте воду. Замісити щільне і еластичне тісто, покладіть його в пакет і дайте йому постояти в холодильнику півгодини.
Картопля очистіть і вимийте. Наріжте його на довільні шматки і покладіть в каструлю. Залийте картопля чистою водою і поставте на плиту. Варіть двадцять хвилин до готовності.
У сковороді змішайте вершкове і рослинне масло. Розігрійте їх на плиті. Почистіть і наріжте дрібними кубиками цибулю. Обсмажте його до золотистого кольору на середньому вогні.
Готовий відварену картоплю розімніть до стану однорідного пюре. Потім викладіть до нього половину обсмаженого лука. Додати сіль, поперчіть і ретельно перемішайте. Це буде ваша начинка для вареників.
Тісто дістаньте з холодильника і розкачайте його в тонкий пласт на робочій поверхні. Виріжте склянкою однакові кружечки. У центр кожного покладіть ложку начинки з картоплі з цибулею.
Затиснутий кінець Варенников Tac, щоб вони не розлізлися. У каструльці закип'ятіть воду, викладіть в неї вареники. Варіть їх хвилин п'ять до повної готовності. Подавайте вареники з залишками обсмаженої цибулі або зі сметаною.