Українські вареники з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить вареники, а особливо, якщо це вареники з сиром? впевнена, що таких немає, тому пропоную свій рецепт смачних українських вареників із сиром на заварний тесті.
Приготування вареників починається з приготування тіста, воно може бути звичайним з води, муки і яєць, а може бути заварним, з тих же продуктів, як в цьому рецепті. Потім готуйте начинку, заправляйте сир цукром по своєму смаку, можна додавати до сиру родзинки і вишню.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 25 грам
- Вода (окріп) - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - в начинку)
- Цукровий пісок - 1-2 Ст. Ложок
- Сир - 300 грам
Підготуйте інгредієнти.
Просійте борошно, зробіть в ній поглиблення.
Додайте в борошно 0, 5 чайної ложки солі.
В 100 мл. Окропу влийте 25 мл. Рослинної олії.
Стільком людям одне яйце.
Влийте окріп з олією в поглиблення в борошні.
Потім влийте в тісто одне яйце.
Руками добре зігнати тісто до гладкості протягом 10 хвилин, приберіть в пакеті в холодильник на 30 хвилин, а поки займіться начинкою.
У сир всипте цукровий пісок за смаком і дрібку солі. Пробийте блендером, щоб не було грудочок.
Додайте в сир яйце.
Збивайте до однорідності .
Підготуйте місце для вареників, присипте злегка борошном.
Пріпиліте борошном робочу поверхню столу, викладіть тісто, розділіть його на дві частини.
Тонко розкачайте в пласт тісто і виріжте кружечки тесту склянкою або келихом.
Покладіть в центр кружечка тесту начинку і гарненько скріпіть краї тіста, щоб при варінні начинка не вилізла. Можна залишити в такому вигляді.
А можна краї вареника зробити мереживним або кіскою.
З такої кількості продуктів вийшло 55 вареників.
Відварюйте вареники і подавайте до столу, полив зверху розтопленим вершковим маслом, зі сметаною.