Вареники на пару українські
(покроковий рецепт з фото)
З усіх можливих страв традиційної української кухні вареники, як мені здається, є найпопулярнішими, адже їх знають і готують практично повсюдно, давайте і ми сьогодні зробимо це блюдо.
Напевно, таке блюдо можна назвати чисто українським, оскільки воно вважається традиційним у багатьох слов'янських народів, але все ж в цій країні вареники люблять найбільше і готують їх мало не кожен день. Вибір начинки тут я надаю на ваш розсуд, адже варіантів дуже багато, а як зробити вареники на пару українські, я зараз детально розповім. Раніше їх готували над каструлею, яку зверху накривали подвійним шаром марлі, ця технологія, звичайно, перевірена, але тепер я вважаю за краще користуватися пароваркою або мультиваркою. Із сучасною технікою вареники на пару українські в домашніх умовах виходять неймовірно смачні, обов'язково приготуйте їх.
- Борошно пшеничне - 4-5 склянок
- Кефір 2, 5% - 500 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка (з верхом)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Начинка - За смаком (капуста, картопля, гриби, сир і так далі)
- Сало - 100 грам (для засмажкою)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук (для засмажкою)