Рецепт Вареники на пару українські фото

Вареники на пару українські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви на пару, Вареники

З усіх можливих страв традиційної української кухні вареники, як мені здається, є найпопулярнішими, адже їх знають і готують практично повсюдно, давайте і ми сьогодні зробимо це блюдо.

Напевно, таке блюдо можна назвати чисто українським, оскільки воно вважається традиційним у багатьох слов'янських народів, але все ж в цій країні вареники люблять найбільше і готують їх мало не кожен день. Вибір начинки тут я надаю на ваш розсуд, адже варіантів дуже багато, а як зробити вареники на пару українські, я зараз детально розповім. Раніше їх готували над каструлею, яку зверху накривали подвійним шаром марлі, ця технологія, звичайно, перевірена, але тепер я вважаю за краще користуватися пароваркою або мультиваркою. Із сучасною технікою вареники на пару українські в домашніх умовах виходять неймовірно смачні, обов'язково приготуйте їх.

  • Борошно пшеничне - 4-5 склянок
  • Кефір 2, 5% - 500 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка (з верхом)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Начинка - За смаком (капуста, картопля, гриби, сир і так далі)
  • Сало - 100 грам (для засмажкою)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук (для засмажкою)
вареники на пару українські - фото крок 1
Наливаємо в каструльку або миску кефір, додаємо соду і сіль, перемішуємо все.
вареники на пару українські - фото крок 2
Потім починаємо всипати в кефір борошно (невеликими порціями) і замішувати тісто. Як тільки тісто стане м'яким, еластичним і перестане липнути до рук, значить воно готове, і муки більше не треба.
вареники на пару українські - фото крок 3
Готове тісто обробимо на кілька частин, з кожної скручуємо ковбаску і розрізаємо її на шматочки, обвалюють їх борошні.
вареники на пару українські - фото крок 4
Потім кожен шматочок скручуємо в кульку і розгортаємо його в коржик.
вареники на пару українські - фото крок 5
До цього часу у вас вже повинна бути готова начинка, яку ми викладаємо на корж, з'єднуємо краї тіста і формуємо вареник.
вареники на пару українські - фото крок 6
Тепер нам залишається тільки викласти вареники на решітки пароварки (їх можна змастити маслом рослинним) і готувати протягом 7 хвилин.
вареники на пару українські - фото крок 7
Якщо ви робите вареники з несолодкої начинкою, то для них можна приготувати засмажку, тобто обсмажити нарізане сало з цибулею. У ще теплу зажарку опускаємо готові вареники і обвалюють їх в ній з усіх боків.
вареники на пару українські - фото крок 8
Ось тепер подаємо українські вареники до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти