Вареники з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам дуже цікавий рецепт вареників з адигейським сиром, у них дуже приємний і м'який смак, така начинка чимось нагадує сирну, тому повинна багатьом сподобатися.
Я дуже люблю ропні сири і часто додаю їх в різні страви, наприклад, в випічку, але сьогодні язик піде не про неї, адже я хочу розповісти вам, як приготувати вареники з адигейським сиром. Я вибрала цей сир насамперед за його економічну ціну і доступність, але ви цілком можете замінити його сулугуні, бринзою або фетою, що вам більше подобається. В іншому вареники з адигейським сиром в домашніх умовах виходять неймовірно смачними, тому кличте в гості друзів і пригощайте їх відмінними варениками.
1) Для початку ми просіваємо в глибоку миску борошно, змішуємо її з сіллю і додаємо до борошна яйця. Тепер починаємо підливати потроху воду і замішувати руками тісто, воду ллємо до тих пір, поки тісто не придбає м'яку і еластичну консистенцію і не перестане прилипати до рук. Накриваємо наше тісто рушником і відставляємо його поки в сторону.
2) Для начинки ми викладаємо в миску адигейський сир і гарненько його розминаємо, додаємо до сиру сіль за смаком, я особисто люблю більш солоне. Якщо сир у вас був дуже сухе, і начинка вийшла сипучої, влийте до неї пару ложок водички і ретельно перемішайте, можете також додати в начинку свіжу зелень, вона тут не завадить.
3) Приготоване тісто ділимо на 4 частини і беремо одну з них, розгортаємо її в пласт і вирізаємо з тіста кружечки чашкою або склянкою. З начинки формуємо невеликі кульки і кладемо щодо сирного кульці на кожен кружечок тіста, з'єднуємо краю тесту дуже щільно. Те ж саме слід зробити з трьома залишилися частинами тесту.
4) тепер, коли вареники зліплені, нам потрібно налити в каструльку воду, посолити її і довести до кипіння. Опускаємо в воду вареники і варимо їх приблизно 6-7 хвилин, після того як вони спливуть.
Готову страву розкладаємо по тарілках, змащуємо вареники вершковим маслом і подаємо їх до столу. Приємного всім апетиту!
- Борошно - 500 грам
- Вода - 2/3-1 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ В начинку добавляем по вкусу)
- Сир Адигейський - 250 грам
- Вершкове масло - 10 грам
1) Для початку ми просіваємо в глибоку миску борошно, змішуємо її з сіллю і додаємо до борошна яйця. Тепер починаємо підливати потроху воду і замішувати руками тісто, воду ллємо до тих пір, поки тісто не придбає м'яку і еластичну консистенцію і не перестане прилипати до рук. Накриваємо наше тісто рушником і відставляємо його поки в сторону.
2) Для начинки ми викладаємо в миску адигейський сир і гарненько його розминаємо, додаємо до сиру сіль за смаком, я особисто люблю більш солоне. Якщо сир у вас був дуже сухе, і начинка вийшла сипучої, влийте до неї пару ложок водички і ретельно перемішайте, можете також додати в начинку свіжу зелень, вона тут не завадить.
3) Приготоване тісто ділимо на 4 частини і беремо одну з них, розгортаємо її в пласт і вирізаємо з тіста кружечки чашкою або склянкою. З начинки формуємо невеликі кульки і кладемо щодо сирного кульці на кожен кружечок тіста, з'єднуємо краю тесту дуже щільно. Те ж саме слід зробити з трьома залишилися частинами тесту.
4) тепер, коли вареники зліплені, нам потрібно налити в каструльку воду, посолити її і довести до кипіння. Опускаємо в воду вареники і варимо їх приблизно 6-7 хвилин, після того як вони спливуть.
Готову страву розкладаємо по тарілках, змащуємо вареники вершковим маслом і подаємо їх до столу. Приємного всім апетиту!