Рецепт Вареники з адигейським сиром фото

Вареники з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Адигейський сир
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Вареники

Хочу запропонувати вам дуже цікавий рецепт вареників з адигейським сиром, у них дуже приємний і м'який смак, така начинка чимось нагадує сирну, тому повинна багатьом сподобатися.

Я дуже люблю ропні сири і часто додаю їх в різні страви, наприклад, в випічку, але сьогодні язик піде не про неї, адже я хочу розповісти вам, як приготувати вареники з адигейським сиром. Я вибрала цей сир насамперед за його економічну ціну і доступність, але ви цілком можете замінити його сулугуні, бринзою або фетою, що вам більше подобається. В іншому вареники з адигейським сиром в домашніх умовах виходять неймовірно смачними, тому кличте в гості друзів і пригощайте їх відмінними варениками.

1) Для початку ми просіваємо в глибоку миску борошно, змішуємо її з сіллю і додаємо до борошна яйця. Тепер починаємо підливати потроху воду і замішувати руками тісто, воду ллємо до тих пір, поки тісто не придбає м'яку і еластичну консистенцію і не перестане прилипати до рук. Накриваємо наше тісто рушником і відставляємо його поки в сторону.

2) Для начинки ми викладаємо в миску адигейський сир і гарненько його розминаємо, додаємо до сиру сіль за смаком, я особисто люблю більш солоне. Якщо сир у вас був дуже сухе, і начинка вийшла сипучої, влийте до неї пару ложок водички і ретельно перемішайте, можете також додати в начинку свіжу зелень, вона тут не завадить.

3) Приготоване тісто ділимо на 4 частини і беремо одну з них, розгортаємо її в пласт і вирізаємо з тіста кружечки чашкою або склянкою. З начинки формуємо невеликі кульки і кладемо щодо сирного кульці на кожен кружечок тіста, з'єднуємо краю тесту дуже щільно. Те ж саме слід зробити з трьома залишилися частинами тесту.

4) тепер, коли вареники зліплені, нам потрібно налити в каструльку воду, посолити її і довести до кипіння. Опускаємо в воду вареники і варимо їх приблизно 6-7 хвилин, після того як вони спливуть.

Готову страву розкладаємо по тарілках, змащуємо вареники вершковим маслом і подаємо їх до столу. Приємного всім апетиту!


  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 2/3-1 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ В начинку добавляем по вкусу)
  • Сир Адигейський - 250 грам
  • Вершкове масло - 10 грам
Я дуже люблю ропні сири і часто додаю їх в різні страви, наприклад, в випічку, але сьогодні язик піде не про неї, адже я хочу розповісти вам, як приготувати вареники з адигейським сиром. Я вибрала цей сир насамперед за його економічну ціну і доступність, але ви цілком можете замінити його сулугуні, бринзою або фетою, що вам більше подобається. В іншому вареники з адигейським сиром в домашніх умовах виходять неймовірно смачними, тому кличте в гості друзів і пригощайте їх відмінними варениками.

1) Для початку ми просіваємо в глибоку миску борошно, змішуємо її з сіллю і додаємо до борошна яйця. Тепер починаємо підливати потроху воду і замішувати руками тісто, воду ллємо до тих пір, поки тісто не придбає м'яку і еластичну консистенцію і не перестане прилипати до рук. Накриваємо наше тісто рушником і відставляємо його поки в сторону.

2) Для начинки ми викладаємо в миску адигейський сир і гарненько його розминаємо, додаємо до сиру сіль за смаком, я особисто люблю більш солоне. Якщо сир у вас був дуже сухе, і начинка вийшла сипучої, влийте до неї пару ложок водички і ретельно перемішайте, можете також додати в начинку свіжу зелень, вона тут не завадить.

3) Приготоване тісто ділимо на 4 частини і беремо одну з них, розгортаємо її в пласт і вирізаємо з тіста кружечки чашкою або склянкою. З начинки формуємо невеликі кульки і кладемо щодо сирного кульці на кожен кружечок тіста, з'єднуємо краю тесту дуже щільно. Те ж саме слід зробити з трьома залишилися частинами тесту.

4) тепер, коли вареники зліплені, нам потрібно налити в каструльку воду, посолити її і довести до кипіння. Опускаємо в воду вареники і варимо їх приблизно 6-7 хвилин, після того як вони спливуть.

Готову страву розкладаємо по тарілках, змащуємо вареники вершковим маслом і подаємо їх до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти