Рецепт Хачапурі з адигейським сиром фото

Хачапурі з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка

Хачапурі з адигейським сиром "по-аджарський", напевно, один з найпопулярніших і відомих хачапурі. Готується у вигляді човника, наповненою сиром, з залитим зверху яйцем.

Готуйте хачапурі "по-аджарський" з адигейським сиром відповідно до рецепту, це швидке, смачне і дуже ситне блюдо. Для тесту можна брати не тільки молоко, а суміш молока і води або суміш в рівних частинах з води, молока і кислого молока, головне, щоб тісто було дуже м'яким і пишним.

  • Молоко - 150 мілілітрів(125 мл. - в тісто, 25 мл. - для змащення перед випічкою)
  • Борошно пшеничне - 250 грам(225 грам - в тісто, 25 грам - з podpиl)
  • Дріжджі пресовані - 4 грами (свіжі або розчинні)
  • Сир Адигейський - 210 грам
  • Масло рослинне - 20 грам
  • Цукровий пісок - 15 грам
  • Сіль - 6 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Яйце - 5 штук(1 яйце - в тісто, 3 яйця - в начинку, жовток одного яйця для змащення перед випічкою)
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 2
У тепле молоко додайте дріжджі, сіль, цукор.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 3
Вбийте одне яйце, влийте рослинне масло.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 4
Змішайте всі інгредієнти до однорідного стану.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 5
Просійте борошно.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 6
Замістити тісто, воно повинно бути дуже м'яким, затягніть плівкою і залиште в теплому місці на годину-півтора для збільшення в об'ємі.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 7
Поки тісто "підходить", займіться начинкою, розімніть виделкою або натріть на тертці адигейський сир.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 8
Натріть на тертці в сир охолоджене вершкове масло.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 9
Перемішайте начинку.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 10
В цей час тісто істотно збільшилася в обсязі, з ним можна працювати. Подпиліть робочу поверхню столу борошном і викладіть на нього тісто.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 11
Розділіть тісто на три рівні частини, подкатайте тісто в кулю.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 12
Розкачайте куля з тіста в коржик, викладіть по краях "доріжки" з сиру, трохи відступивши від краю.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 13
Оберніть краєм тесту сирну "доріжку", утворюючи два валика.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 14
З'єднайте кінці "човники", злегка підвернувши їх вгору.

Схожі рецепти