Рецепт Хачапурі з адигейським сиром фото

Хачапурі з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хачапурі з адигейським сиром"по-аджарський" , напевно, один з найпопулярніших і відомих хачапурі. Готується у вигляді човника, наповненою сиром, з залитим зверху яйцем.

Опис приготування:

Готуйте хачапурі"по-аджарський" з адигейським сиром відповідно до рецепту, це швидке, смачне і дуже ситне блюдо. Для тесту можна брати не тільки молоко, а суміш молока і води або суміш в рівних частинах з води, молока і кислого молока, головне, щоб тісто було дуже м'яким і пишним.

  • Молоко - 150 мілілітрів(125 мл. - в тісто, 25 мл. - для змащення перед випічкою)
  • Борошно пшеничне - 250 грам(225 грам - в тісто, 25 грам - з podpиl)
  • Дріжджі пресовані - 4 грами (свіжі або розчинні)
  • Сир Адигейський - 210 грам
  • Масло рослинне - 20 грам
  • Цукровий пісок - 15 грам
  • Сіль - 6 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Яйце - 5 штук(1 яйце - в тісто, 3 яйця - в начинку, жовток одного яйця для змащення перед випічкою)
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 2
У тепле молоко додайте дріжджі, сіль, цукор.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 3
Вбийте одне яйце, влийте рослинне масло.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 4
Змішайте всі інгредієнти до однорідного стану.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 5
Просійте борошно.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 6
Замістити тісто, воно повинно бути дуже м'яким, затягніть плівкою і залиште в теплому місці на годину-півтора для збільшення в об'ємі.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 7
Поки тісто"підходить" , займіться начинкою, розімніть виделкою або натріть на тертці адигейський сир.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 8
Натріть на тертці в сир охолоджене вершкове масло.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 9
Перемішайте начинку.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 10
В цей час тісто істотно збільшилася в обсязі, з ним можна працювати. Подпиліть робочу поверхню столу борошном і викладіть на нього тісто.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 11
Розділіть тісто на три рівні частини, подкатайте тісто в кулю.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 12
Розкачайте куля з тіста в коржик, викладіть по краях"доріжки" з сиру, трохи відступивши від краю.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 13
Оберніть краєм тесту сирну"доріжку" , утворюючи два валика.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 14
З'єднайте кінці"човники" , злегка підвернувши їх вгору.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 15
Вставка "lodočki" на килимок для випічки, заповніть сирною начинкою.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 16
Можна укладати хачапурі на пергамент для випічки, а потім на цьому ж пергаменті подавати до столу.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 17
Візьміть один жовток, влийте до нього одну столову ложку молока.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 18
Змішайте молоко з жовтком. Це суміш для змащення хачапурі перед випічкою.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 19
Кулінарної пензлем змастіть хачапурі, дайте расстойку приблизно 10 хвилин, в цей час розігрійте духовку до 180-200 градусів.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 20
Підготуйте яйця для заповнення хачапурі, можна забивати яйце прямо в"човник" , але акуратніше вийде саме так.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 21
Випікайте хачапурі 25 хвилин. Приблизно за 5 хвилин до кінця, витягніть випічку з духовки, злегка примніть сирну серединку.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 22
У поглиблення акуратно влийте яйце, намагаючись зберегти в цілісності жовток.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 23
Випікайте хачапурі до готовності ще п'ять хвилин, після чого викладіть на блюдо для подачі.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 24
Можна подавати прямо на пергаменті, на якому хачапурі випікався.
хачапурі з адигейським сиром - фото крок 25
Відламувати кромочку тесту і умочуйте в яйце з сиром, це надзвичайно смачно! Смачного!

Схожі рецепти