Хачапурі з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі з адигейським сиром "по-аджарський", напевно, один з найпопулярніших і відомих хачапурі. Готується у вигляді човника, наповненою сиром, з залитим зверху яйцем.
Готуйте хачапурі "по-аджарський" з адигейським сиром відповідно до рецепту, це швидке, смачне і дуже ситне блюдо. Для тесту можна брати не тільки молоко, а суміш молока і води або суміш в рівних частинах з води, молока і кислого молока, головне, щоб тісто було дуже м'яким і пишним.
- Молоко - 150 мілілітрів(125 мл. - в тісто, 25 мл. - для змащення перед випічкою)
- Борошно пшеничне - 250 грам(225 грам - в тісто, 25 грам - з podpиl)
- Дріжджі пресовані - 4 грами (свіжі або розчинні)
- Сир Адигейський - 210 грам
- Масло рослинне - 20 грам
- Цукровий пісок - 15 грам
- Сіль - 6 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Яйце - 5 штук(1 яйце - в тісто, 3 яйця - в начинку, жовток одного яйця для змащення перед випічкою)
Підготуйте інгредієнти.
У тепле молоко додайте дріжджі, сіль, цукор.
Вбийте одне яйце, влийте рослинне масло.
Змішайте всі інгредієнти до однорідного стану.
Просійте борошно.
Замістити тісто, воно повинно бути дуже м'яким, затягніть плівкою і залиште в теплому місці на годину-півтора для збільшення в об'ємі.
Поки тісто "підходить", займіться начинкою, розімніть виделкою або натріть на тертці адигейський сир.
Натріть на тертці в сир охолоджене вершкове масло.
Перемішайте начинку.
В цей час тісто істотно збільшилася в обсязі, з ним можна працювати. Подпиліть робочу поверхню столу борошном і викладіть на нього тісто.
Розділіть тісто на три рівні частини, подкатайте тісто в кулю.
Розкачайте куля з тіста в коржик, викладіть по краях "доріжки" з сиру, трохи відступивши від краю.
Оберніть краєм тесту сирну "доріжку", утворюючи два валика.
З'єднайте кінці "човники", злегка підвернувши їх вгору.