Рецепт Лаваш з адигейським сиром і зеленню фото

Лаваш з адигейським сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Зелень , Лаваш , Адигейський сир
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Страви в тесті
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Така закуска може стати відмінним варіантом перекусу і навіть блюдом для святкового столу. Вона незвичайна і готується дуже легко, а в основу входить адигейський сир, зелень і овочі. Пробуйте!

Опис приготування:

При бажанні в такий лаваш з адигейським сиром і зеленню можна додати будь-який соус за смаком, але тільки не переборщіть (щоб лаваш не втратила форму). Особливістю такої закуски є те, що лаваш по можливості слід запекти на грилі. Якщо такої можливості немає, то це можна зробити на сковороді (сковорода-гриль також підійде) або залишити в холодильнику, щоб лаваш просочився. У всіх випадках така закуска буде дуже смачною.

Дивіться, як приготувати лаваш з адигейським сиром і зеленню.

  • Лаваш - 1 штук
  • Адигейський сир - 250 грам
  • Помідори - 2-3 штук
  • Зелень - За смаком
лаваш з адигейським сиром і зеленню - фото крок 1
1. Я цей рецепт запозичила у своєї знайомої, яка готувала такий лаваш з адигейським сиром і зеленню до свого ювілею. Цю закуску відразу по достоїнству оцінили гості. Готується вона максимально просто.
лаваш з адигейським сиром і зеленню - фото крок 2
2. Готуємо заздалегідь начинку: шаткуємо зелень і ріжемо дрібно помідори, а також натираємо на середній тертці сир.
лаваш з адигейським сиром і зеленню - фото крок 3
3. Змішуємо сир із зеленню до однорідної консистенції.
лаваш з адигейським сиром і зеленню - фото крок 4
4. Розправляємо лаваш, в середину викладаємо нашу начинку: відразу промазуємо сиром із зеленню, а зверху викладаємо нарізані помідори.
лаваш з адигейським сиром і зеленню - фото крок 5
5. Загортаємо лаваш з начинкою"конвертом" .
лаваш з адигейським сиром і зеленню - фото крок 6
6. Особливістю цього рецепта є те, що лаваш з адигейським сиром і зеленню обсмажується на грилі (можна скористатися сковородою і звичайної кухонної плити, але ефект буде трохи не той). На лаваші утворюється корочка, а також він набуває особливого аромату. Є ще один спосіб приготування такої закуски - дати лаваш просочитися протягом години в холодильнику, але перший спосіб краще.
лаваш з адигейським сиром і зеленню - фото крок 7
7. Подавати лаваш з адигейським сиром і зеленню краще в гарячому вигляді, якщо ви доводили його до готовності на грилі. Також можна його нарізати на невеликі частини.

Схожі рецепти