Лаваш з адигейським сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Така закуска може стати відмінним варіантом перекусу і навіть блюдом для святкового столу. Вона незвичайна і готується дуже легко, а в основу входить адигейський сир, зелень і овочі. Пробуйте!
При бажанні в такий лаваш з адигейським сиром і зеленню можна додати будь-який соус за смаком, але тільки не переборщіть (щоб лаваш не втратила форму). Особливістю такої закуски є те, що лаваш по можливості слід запекти на грилі. Якщо такої можливості немає, то це можна зробити на сковороді (сковорода-гриль також підійде) або залишити в холодильнику, щоб лаваш просочився. У всіх випадках така закуска буде дуже смачною.
Дивіться, як приготувати лаваш з адигейським сиром і зеленню.
- Лаваш - 1 штук
- Адигейський сир - 250 грам
- Помідори - 2-3 штук
- Зелень - За смаком
1. Я цей рецепт запозичила у своєї знайомої, яка готувала такий лаваш з адигейським сиром і зеленню до свого ювілею. Цю закуску відразу по достоїнству оцінили гості. Готується вона максимально просто.
2. Готуємо заздалегідь начинку: шаткуємо зелень і ріжемо дрібно помідори, а також натираємо на середній тертці сир.
3. Змішуємо сир із зеленню до однорідної консистенції.
4. Розправляємо лаваш, в середину викладаємо нашу начинку: відразу промазуємо сиром із зеленню, а зверху викладаємо нарізані помідори.
5. Загортаємо лаваш з начинкою "конвертом" .
6. Особливістю цього рецепта є те, що лаваш з адигейським сиром і зеленню обсмажується на грилі (можна скористатися сковородою і звичайної кухонної плити, але ефект буде трохи не той). На лаваші утворюється корочка, а також він набуває особливого аромату. Є ще один спосіб приготування такої закуски - дати лаваш просочитися протягом години в холодильнику, але перший спосіб краще.
7. Подавати лаваш з адигейським сиром і зеленню краще в гарячому вигляді, якщо ви доводили його до готовності на грилі. Також можна його нарізати на невеликі частини.