Вареники на мінеральній воді
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування вареників дуже багато. Сьогодні у мене вони те тісто на мінеральній воді. Начинку вибирайте самі. У мене найпростіший і популярний варіант - з картопляним пюре і смаженою цибулею.
Приготувати вареники на мінеральній воді дуже просто. Тісто відмінно себе веде в роботі, не липне до рук і до столу. Вареники виходять ніжними, тонкими і дуже смачними. Якщо з якоїсь причини вам не можна їсти яйця, то можна зробити це тісто і без них. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Вода мінеральна - 1 Склянка
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 ç.l. В тісто, 0, 5 ç.l. В начинку)
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки (в тісто)
- Картопля - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Картопля очистіть, помийте, наріжте і викладіть в каструлю. Залийте холодною водою і поставте на плиту. Посоліть за смаком і варіть до готовності. Після воду злийте.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Підсмажте в сковороді на олії до золотистого кольору.
Додайте смажену цибулю в відварну картоплю.
Розімніть картопля з смаженою цибулею в пюре.
Приготуйте тісто для вареників. У миску насипте борошно.
Розбийте в борошно яйце.
Додайте сіль і дві столові ложки соняшникової рафінованої олії.
Влийте мінеральну воду.
Замісити круте, але досить м'яке, еластичне тісто. Накрийте його рушником і дайте відпочити 15-20 хвилин.
Тісто розкачати в пласт товщиною 2-3 мм. За допомогою будь-круглої виїмки зробіть кола. У кожне коло викладіть начинку.
Slepite вареники, які викладіть на тарілку, присипану борошном.
У киплячу, підсолену воду викладіть вареники, перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Коли вареники спливуть, варіть їх 5-6 хвилин і діставайте з каструлі.
Вареники на мінеральній воді готові. Подавайте до столу зі сметаною, вершковим маслом або з вашим улюбленим соусом.