Окрошка на кефірі і мінеральній воді
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати окрошку на кефірі і мінеральній воді. Це найкраще, що можна запропонувати в спекотний літній день. Не шкодуйте про що минає літо! Насолоджуйтесь теплими днями і їжте смачно!
Перед вами простий рецепт окрошки. Всі інгредієнти для цього доступні і недорогі. Вибираючи ковбасу, краще зупиниться на більш якісної. Всі компоненти повинні бути дуже дрібно нарізані. Якщо ви віддаєте перевагу окрошку порційну, то нарізану заготовку можна не солити і не заливати кефіром і мінералкою. Кожен зможе це зробити на власний смак.
- Варена ковбаса - 200 грам
- Редис - 200 грам
- Огірки свіжі - 4 штуки
- Яйця - 5-6 штук
- Картопля - 3 штуки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Кефір - 1 літр
- Газована мінеральна вода - 1 літр
- Сіль - За смаком
- Лимон - За смаком
1. Перед тим, як приготувати окрошку на кефірі і мінеральній воді, зваріть картоплю в мундирі. Прохолодний. Очищення наждачного паперу. Дрібно наріжте м'якоть.
2. Відваріть круто яйця. Охолодити у холодній воді. Звільніть від шкаралупи і наріжте маленькими кубиками.
3. Помийте огірки. Обсушити, щоб на них не було води. Більшу частину огірків наріжте на маленькі шматочки. Один огірок натріть на тертці.
4. Помийте редис. Обсушити. Потім натріть його на крупній тертці. Дістаньте з холодильника ковбасу. Зніміть з неї оболонку. Потім наріжте на акуратні кубики.
5. Візьміть зелену цибулю і кріп. Помийте в проточній воді. Обсушити паперовим рушником. Наріжте дрібно зелену цибулю. Кріп поріжте як можна дрібніше.
6. Перекладіть все компоненти в одну посуд. Додати сіль. Перемішайте. Залийте охолодженим кефіром і мінеральною водою. Ще раз перемішайте. Поставте в холодильник. Через 15 хвилин подайте на стіл.