Рецепт Варена цукор фото

Варена цукор
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершкове масло, Цукор, Карамель
Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт
Десерти, Цукерки

Цей рецепт розповість про те, як приготувати варений цукор. Це прості цукерки, знайомі багатьом з дитинства. У рецепті цукерки доповнені насінням для збагачення смаку і текстури.

За бажанням в цукор на першому етапі можна додати одну столову ложку какао порошку. Тоді цукерки набудуть більш темний колір і тонкий присмак шоколаду.

Замість насіння для наповнювача можна використовувати родзинки або горіхи. Але, Крім того, цукерки без будь-якого наповнювача теж виходять дуже смачними.

  • Цукровий пісок - 500 грам
  • Крем - 200 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Насіння соняшнику - За смаком (або гарбузове)
варена цукор - фото крок 1
У каструлю викладіть сметану і засипте цукор. Поставте на повільний вогонь і починайте нагрівати, періодично помішуючи. Через кілька хвилин всипте туди насіння.
варена цукор - фото крок 2
Коли маса закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть цукор близько 30 хвилин. Не забувайте добре вимішувати масу, піднімаючи її з дна. Карамель повинна стати густий і коричневої. Після закінчення 30 хвилин відразу зніміть каструлю з плити і вмішати в масу вершкове масло.
варена цукор - фото крок 3
Тепер потрібно підготувати форму для цукерок. Це можуть бути маленькі формочки або одна велика. Але в будь-якому випадку форма змащується олією. Коли маса злегка охолоне, залийте її в форму.
варена цукор - фото крок 4
Цукор застигає дуже швидко. Але якщо у вас велика форма і цукор в ній покладений товстим шаром, то її краще поставити в холодильник. Через півгодини цукор можна дістати з форми і нарізати на довільні шматочки.

Схожі рецепти