Варена цукор
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт розповість про те, як приготувати варений цукор. Це прості цукерки, знайомі багатьом з дитинства. У рецепті цукерки доповнені насінням для збагачення смаку і текстури.
За бажанням в цукор на першому етапі можна додати одну столову ложку какао порошку. Тоді цукерки набудуть більш темний колір і тонкий присмак шоколаду.
Замість насіння для наповнювача можна використовувати родзинки або горіхи. Але, Крім того, цукерки без будь-якого наповнювача теж виходять дуже смачними.
- Цукровий пісок - 500 грам
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Насіння соняшнику - За смаком (або гарбузове)
У каструлю викладіть сметану і засипте цукор. Поставте на повільний вогонь і починайте нагрівати, періодично помішуючи. Через кілька хвилин всипте туди насіння.
Коли маса закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть цукор близько 30 хвилин. Не забувайте добре вимішувати масу, піднімаючи її з дна. Карамель повинна стати густий і коричневої. Після закінчення 30 хвилин відразу зніміть каструлю з плити і вмішати в масу вершкове масло.
Тепер потрібно підготувати форму для цукерок. Це можуть бути маленькі формочки або одна велика. Але в будь-якому випадку форма змащується олією. Коли маса злегка охолоне, залийте її в форму.
Цукор застигає дуже швидко. Але якщо у вас велика форма і цукор в ній покладений товстим шаром, то її краще поставити в холодильник. Через півгодини цукор можна дістати з форми і нарізати на довільні шматочки.