Рецепт Варена цукор на молоці фото

Варена цукор на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Низькокалорійні
На полуденок
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 50 хв.

Пам'ятаю, як в дитинстві мій дідусь до чаю просто їв цукор ложками. А все тому, що він жив під час війни і для нього це було в ті роки справжніми ласощами, яке він запам'ятав на все життя.

Опис приготування:

І як виявилося з жменьки цукру і ще одного продукту можна зробити стерпний десерт. Прочитайте про те, як приготувати варений цукор на молоці. Виходять дуже солодкі і прості цукерки. Можете додати в них горішки або родзинки. Загалом, можна пограти з доповненнями, все залежить від вас.

  • Цукор - 300 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 10 грам
варена цукор на молоці - фото крок 1
У глибоку сковороду з товстим дном влийте молоко і всипте цукор. Варіть їх на середньому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою.
варена цукор на молоці - фото крок 2
Суміш готуйте до світло-коричневого кольору і загустіння. Потім відразу вимикайте.
варена цукор на молоці - фото крок 3
Глибоку тарілку змастіть тонким шаром масла. Влийте в неї цукрову масу і залиште її на 8 хвилин.
варена цукор на молоці - фото крок 4
Потім цукровими шматочками заповніть силіконові формочки.
варена цукор на молоці - фото крок 5
Залиште їх до повного охолодження, а потім приступайте до дегустації. Приємного чаювання!

Схожі рецепти