Варена цукор на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаю, як в дитинстві мій дідусь до чаю просто їв цукор ложками. А все тому, що він жив під час війни і для нього це було в ті роки справжніми ласощами, яке він запам'ятав на все життя.
І як виявилося з жменьки цукру і ще одного продукту можна зробити стерпний десерт. Прочитайте про те, як приготувати варений цукор на молоці. Виходять дуже солодкі і прості цукерки. Можете додати в них горішки або родзинки. Загалом, можна пограти з доповненнями, все залежить від вас.
- Цукор - 300 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 10 грам
У глибоку сковороду з товстим дном влийте молоко і всипте цукор. Варіть їх на середньому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою.
Суміш готуйте до світло-коричневого кольору і загустіння. Потім відразу вимикайте.
Глибоку тарілку змастіть тонким шаром масла. Влийте в неї цукрову масу і залиште її на 8 хвилин.
Потім цукровими шматочками заповніть силіконові формочки.
Залиште їх до повного охолодження, а потім приступайте до дегустації. Приємного чаювання!