Рецепт Вафлі в вафельниці фото

Вафлі в вафельниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Вафлі
Кількість порцій: 15
Час приготування: 40 хв.

Вафлі в вафельниці - це відмінне ласощі в тому числі і для сніданків, адже ви можете подавати віденські вафлі на стіл не тільки як окрему страву, але і додаючи в них мед, фруктовий джем ...

Опис приготування:

Сьогодні я розповім вам свій рецепт, як приготувати вафлі в вафельниці. Ви без проблем зможете приготувати смачні вафлі для всієї родини з доступних і звичних продуктів. Для приготування вафель можна взяти натуральний йогурт, кисле молоко або кефір.

  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50-70 грам
  • Кефір 2, 5% - 250 мілілітрів
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 2, 5-3 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Отдушка будь-яка - За смаком
вафлі в вафельниці - фото крок 1
Для приготування вафель нам потрібна вафельница. Її слід розігріти. Якщо ви використовуєте вафельницу для газової комфорки, то її сильно розігрівати не варто. Тісто дуже швидко зарум'янюється, тому занадто сильно нагріта вафельница дуже швидко підпаливши вафлі.
Для приготування тіста нам необхідно взяти борошно. Просійте її в миску. Додайте кефір, яйця, розпушувач, сіль, цукор і отдушку.
вафлі в вафельниці - фото крок 2
З отриманих інгредієнтів замісіть однорідне тісто. Тісто буде досить рідким, близьким до тесту для приготування оладок.
вафлі в вафельниці - фото крок 3
Розтопити вершкове масло. Влийте його тонкою цівкою в тісто, все добре вимішайте.
вафлі в вафельниці - фото крок 4
Розігріту вафельницу змащуємо рослинним маслом (використовуйте кулінарну кисть). На середину вафельниці викладіть 1 столову ложку тесту. Закрийте вафельницу і злегка удержите. Тісто саме заповнить всі поглиблення вафельниці. Утримуйте вафлю всередині вафельниці до зарум'янювання. Акуратно від'єднайте вафлю і надайте їй форму. Поки вафля гаряча, вона гнеться, але в міру остигання дуже швидко твердне. Після повного охолодження вафля знову стане м'якою.
вафлі в вафельниці - фото крок 5
Я спеціально надаю вафлям такий вид. Мої домашні люблять самостійно наповнювати вафлі всякими смаколиками. Наповнювачі можуть бути різними: кулька морозива, джем, розтоплений шоколад, горіхи, свіжі фрукти з вершками і все, що вашій душі завгодно.
вафлі в вафельниці - фото крок 6
Я не буду наполягати на конкретній начинці, тому покажу вам вафлі в первозданному вигляді, без добавок.

Схожі рецепти