Вафлі класичні
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати вафлі класичні? Я люблю хрусткі рум'яні вафлі. Рецептів їх приготування існує багато, але після охолодження вафлі стають м'якими. Цей рецепт не такий.
Краса цього рецепта в тому, що вафлі після охолодження не стають м'якими. Охолонувши, вони стають хрусткими. Рекомендую подавати вафлі в охолодженому вигляді.
Дане тісто можна використовувати для приготування інших десертів. Наприклад, можна подати у вафельному ріжку кульки морозива або фруктове асорті.
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (можна замінити на соду, гаситься оцтом)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Кефір - 150 мілілітрів
- Вершкове масло розтоплене - 70 грам
- Цукор - 7 Ст. Ложок
Для приготування вафель в миску просійте борошно. Додайте розпушувач і крохмаль. Перемішайте.
Додайте яйця, майонез, цукор, кефір, щіпку солі.
Розтопити вершкове масло, влийте його тонкою цівкою в тісто. Збийте все просто виделкою до однорідної консистенції. Отримаємо тісто трохи густіше, ніж тісто для приготування оладок.
На електровафельніцу випікаємо млинці звичним способом. З 1 вафлю йде близько 1, 5 ст. Ложки тесту або 1 столова ложка з гіркою.
Підрум'янювати вафлі можна на ваш розсуд. Я люблю рум'яні вафлі.