Узбецький Плов
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Правильний рецепт узбецького плову. Тепер ви точно будете знати, як приготувати справжній узбецький плов.
Опис приготування:
Плов - відомий також як"Ош" є класичним головним блюдом в країнах Центральної Азії. Сьогодні його можна спробувати з додатковими інгредієнтами, такі як боби, барбаМал, яйця, айва, гранат. Але основні інгредієнти плову: цибуля, Мал, масло і м'ясо залишаються незмінними першій-ліпшій нагоді. У Центральній Азії кожен поважаючий себе чоловік просто зобов'язаний вміти готувати Плов.
- Баранина - 2 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 5 штук
- Мал - 3, 5 склянки
- Часник - 1 штука
- Сіль - 3 чайних ложки
- Мелений тмин - 1, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
Для початку потрібно помити, почистити і нарізати моркву тонкою соломкою.
Нарізати цибулю півкільцями.
Нарізати баранину на середні шматочки.
Поставити казанок на середній вогонь і залити масла. Дочекатися поки масло закипить.
Опустити м'ясо в масло на дно чавунця. Обсмажувати до появи коричневої скоринки. Потім, додати цибулю, щіпку кмину, 1/2 солі і чорного меленого перцю. Все добре перемішати.
Так виглядає готове м'ясо:
Викласти моркву в чавунець. Додати залишки солі і кмину. Перемішати і готувати до"розм'якшення" морквини. Помішуйте кожні 30 сек. Залити 8 чашок кип'яченої води.
Коли вода добре нагріється (не закипить) потрібно додати головку часнику. Варити на середньому вогні протягом 1 годину. Промийте Мал.
Після закінчення 1 години видаліть часник і додайте Мал в чавунець. Додайте ще трохи води якщо буде потрібно.
Додайте часникову голівку назад. Коли Мал почне поглинати воду знову приберіть часник. Накрити плов кришкою і готувати протягом 8 хвилин. Перевіряйте кожні кілька хвилин, не вбереться вся рідина, щоб уникнути пригорання.
Зробіть купол з Малу. Покладіть головку часнику поверх.
Вимкніть вогонь і дайте плову постояти під кришкою протягом 30 хвилин.
Змішати Мал і подавати до столу. Смачного!