Рецепт Узбецький Плов фото

Узбецький Плов
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Правильний рецепт узбецького плову. Тепер ви точно будете знати, як приготувати справжній узбецький плов.

Опис приготування:

Плов - відомий також як"Ош" є класичним головним блюдом в країнах Центральної Азії. Сьогодні його можна спробувати з додатковими інгредієнтами, такі як боби, барбаМал, яйця, айва, гранат. Але основні інгредієнти плову: цибуля, Мал, масло і м'ясо залишаються незмінними першій-ліпшій нагоді. У Центральній Азії кожен поважаючий себе чоловік просто зобов'язаний вміти готувати Плов.

  • Баранина - 2 кілограма
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 5 штук
  • Мал - 3, 5 склянки
  • Часник - 1 штука
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Мелений тмин - 1, 5 чайних ложки
  • Чорний перець - 1 щіпка
узбецький Плов - фото крок 1
Для початку потрібно помити, почистити і нарізати моркву тонкою соломкою.
узбецький Плов - фото крок 2
Нарізати цибулю півкільцями.
узбецький Плов - фото крок 3
Нарізати баранину на середні шматочки.
узбецький Плов - фото крок 4
Поставити казанок на середній вогонь і залити масла. Дочекатися поки масло закипить.
узбецький Плов - фото крок 5
Опустити м'ясо в масло на дно чавунця. Обсмажувати до появи коричневої скоринки. Потім, додати цибулю, щіпку кмину, 1/2 солі і чорного меленого перцю. Все добре перемішати.
узбецький Плов - фото крок 6
Так виглядає готове м'ясо:
узбецький Плов - фото крок 7
Викласти моркву в чавунець. Додати залишки солі і кмину. Перемішати і готувати до"розм'якшення" морквини. Помішуйте кожні 30 сек. Залити 8 чашок кип'яченої води.
узбецький Плов - фото крок 8
Коли вода добре нагріється (не закипить) потрібно додати головку часнику. Варити на середньому вогні протягом 1 годину. Промийте Мал.
узбецький Плов - фото крок 9
Після закінчення 1 години видаліть часник і додайте Мал в чавунець. Додайте ще трохи води якщо буде потрібно.
узбецький Плов - фото крок 10
Додайте часникову голівку назад. Коли Мал почне поглинати воду знову приберіть часник. Накрити плов кришкою і готувати протягом 8 хвилин. Перевіряйте кожні кілька хвилин, не вбереться вся рідина, щоб уникнути пригорання.
узбецький Плов - фото крок 11
Зробіть купол з Малу. Покладіть головку часнику поверх.
узбецький Плов - фото крок 12
Вимкніть вогонь і дайте плову постояти під кришкою протягом 30 хвилин.
узбецький Плов - фото крок 13
Змішати Мал і подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти