Рецепт Уральські шаньги фото

Уральські шаньги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка

Ділюся сьогодні сімейним рецептом смачних уральських шанежек, саме за таким рецептом робила шаньги моя бабуся, а потім моя мама і вже багато років моя сім'я любить саме ці шаньги, які готую я.

Приготування тесту не вимагає особливого підходу у вигляді обмінок, до того ж, воно майже без здоби, крім однієї столової ложки рослинної олії і молочної основи. Начинку можна робити не тільки картопляну, можливі варіанти з сиру або крупи.

Випікати шаньги слід при температурі 180-200 градусів, протягом 25-30 хвилин.

  • Молоко - 440 мілілітрів(240 мл - в тісто, 250 мл - в картопляне пюре)
  • Борошно пшеничне - 380 грам(330 г - в тісто, 50 г - з podpиl)
  • Сіль - 1 Ст. Ложок
  • Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі пресовані - 5 грам
  • Масло рослинне - 25 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем - 50 грам
  • Картопля - 5 штук (середні)
уральські шаньги - фото крок 1
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
уральські шаньги - фото крок 2
У теплому молоці розчинити дріжджі.
уральські шаньги - фото крок 3
Всипте по 0, 5 чайної ложки солі і цукрового піску.
уральські шаньги - фото крок 4
Влийте столову ложку рослинної олії.
уральські шаньги - фото крок 5
Перемішайте до розчинення солі та цукру.
уральські шаньги - фото крок 6
Просійте в молочну суміш 330 г пшеничного борошна.
уральські шаньги - фото крок 7
Замісити некруте тісто і приберіть в тепле місце на расстойку. Якщо плануєте випічку вранці, то тісто можна зробити ввечері і прибрати в холодильник, саме так робила я.
уральські шаньги - фото крок 8
Поки расстаівается тісто, відваріть картоплю.
уральські шаньги - фото крок 9
Розімніть картоплю в пюре.
уральські шаньги - фото крок 10
Влийте до пюре гаряче молока стільки, щоб картопляне пюре було не дуже рідким, але і не дуже густим. Додати сіль.
уральські шаньги - фото крок 11
Вбийте в пюре одне яйце.
уральські шаньги - фото крок 12
Добре розмішайте.
уральські шаньги - фото крок 13
Тісто в процесі вистоювання має збільшитися приблизно в 2 рази.
уральські шаньги - фото крок 14
Посипте робочу поверхню столу борошном і викладіть тісто.
уральські шаньги - фото крок 15
Розділити тісто 20 приблизно рівних шматочків, саме стільки шанежек повинно вийти.
уральські шаньги - фото крок 16
Сформуйте з тіста колобки.
уральські шаньги - фото крок 17
Зробіть з тіста коржики.
уральські шаньги - фото крок 18
Викладіть все заготовки на деко.
уральські шаньги - фото крок 19
На кружечки тесту викладіть картопляне пюре, зробіть по центру невеликі поглиблення.
уральські шаньги - фото крок 20
Збовтайте 1 яйце з парою столових ложок сметани.
уральські шаньги - фото крок 21
У центр шанежки влийте по 1 чайній ложці яєчно-сметанною заливки. Духовка до моменту випікання повинна бути розігрітій до 180-200 градусів, випікайте шаньги хвилин 25-30, в залежності від вашої духовки.
уральські шаньги - фото крок 22
Поки випікаються шаньги, розтопіть в мікрохвильовій печі 50 г вершкового масла.
уральські шаньги - фото крок 23
Приблизно за 5 хвилин до закінчення випічки дістаньте шаньги і змастіть їх зверху розтопленим вершковим маслом.
уральські шаньги - фото крок 24
Через п'ять хвилин дістаємо рум'яні і апетитні шаньги, можна змастити їх ще раз залишками розтопленого вершкового масла.
уральські шаньги - фото крок 25
Наливайте стакан молока і угощайтесь!

Схожі рецепти