Уральські шаньги
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся сьогодні сімейним рецептом смачних уральських шанежек, саме за таким рецептом робила шаньги моя бабуся, а потім моя мама і вже багато років моя сім'я любить саме ці шаньги, які готую я.
Приготування тесту не вимагає особливого підходу у вигляді обмінок, до того ж, воно майже без здоби, крім однієї столової ложки рослинної олії і молочної основи. Начинку можна робити не тільки картопляну, можливі варіанти з сиру або крупи.
Випікати шаньги слід при температурі 180-200 градусів, протягом 25-30 хвилин.
- Молоко - 440 мілілітрів(240 мл - в тісто, 250 мл - в картопляне пюре)
- Борошно пшеничне - 380 грам(330 г - в тісто, 50 г - з podpиl)
- Сіль - 1 Ст. Ложок
- Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі пресовані - 5 грам
- Масло рослинне - 25 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 50 грам
- Картопля - 5 штук (середні)

Підготуйте продукти відповідно до рецепту.

У теплому молоці розчинити дріжджі.

Всипте по 0, 5 чайної ложки солі і цукрового піску.

Влийте столову ложку рослинної олії.

Перемішайте до розчинення солі та цукру.

Просійте в молочну суміш 330 г пшеничного борошна.

Замісити некруте тісто і приберіть в тепле місце на расстойку. Якщо плануєте випічку вранці, то тісто можна зробити ввечері і прибрати в холодильник, саме так робила я.

Поки расстаівается тісто, відваріть картоплю.

Розімніть картоплю в пюре.

Влийте до пюре гаряче молока стільки, щоб картопляне пюре було не дуже рідким, але і не дуже густим. Додати сіль.

Вбийте в пюре одне яйце.

Добре розмішайте.

Тісто в процесі вистоювання має збільшитися приблизно в 2 рази.

Посипте робочу поверхню столу борошном і викладіть тісто.

Розділити тісто 20 приблизно рівних шматочків, саме стільки шанежек повинно вийти.

Сформуйте з тіста колобки.

Зробіть з тіста коржики.

Викладіть все заготовки на деко.

На кружечки тесту викладіть картопляне пюре, зробіть по центру невеликі поглиблення.

Збовтайте 1 яйце з парою столових ложок сметани.

У центр шанежки влийте по 1 чайній ложці яєчно-сметанною заливки. Духовка до моменту випікання повинна бути розігрітій до 180-200 градусів, випікайте шаньги хвилин 25-30, в залежності від вашої духовки.

Поки випікаються шаньги, розтопіть в мікрохвильовій печі 50 г вершкового масла.

Приблизно за 5 хвилин до закінчення випічки дістаньте шаньги і змастіть їх зверху розтопленим вершковим маслом.

Через п'ять хвилин дістаємо рум'яні і апетитні шаньги, можна змастити їх ще раз залишками розтопленого вершкового масла.

Наливайте стакан молока і угощайтесь!