Тушкований крoлік
(покроковий рецепт з фото)
Любіть пробувати нові незвичайні страви? значить, вам сюди! Тут ви знайдете інструкцію, як приготувати тушкованого кролика з печерицями в ароматному вершковому соусі.
Кроляче м'ясо вважають дієтичним видом м'яса, оскільки воно володіє невисоким відсотком жирності. Так що цей рецепт - відмінний вибір для тих, хто стежить за фігурою. Це м'ясо чудово поєднується з розмарином, тому ви можете сміливо додати в готовий соус трохи розмаринової приправи, а також прикрасити свіжою гілочкою блюдо при подачі. Смачного!
- М'ясо кролика - 2 кілограма (разделанное, на кістках)
- Цибуля - 1 штука (одна велика цибулина дрібно нарізана)
- Морква - 1 штука (дрібно нарізана)
- Бекон - 100 грам (нарізаний тонкими слайсами)
- Свіжі печериці - 150 грам
- Червоне вино - 200 мілілітрів
- Овочевий бульйон - 200 мілілітрів
- Вершки (20%) - 50 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1
Промийте шматочки м'яса і змастити гірчицею.
2
Слайси бекону обсмажте на глибокій сковороді без додавання масла, трохи витопивши жир. Зніміть зі сковороди.
3
Покладіть кроляче м'ясо в цю ж сковорідку і злегка обсмажте до рум'яної скоринки з усіх боків. Додайте туди ж дрібно нарізану цибулю і тушкуйте під кришкою ще хвилин 5. Залийте бульйоном і вином.
4
Додайте туди моркву, бекон, посоліть за смаком і поперчіть. Накрийте кришкою і дайте потомитися на маленькому вогні 30 хвилин.
5
Помийте і наріжте шампіньйони, злегка обсмажте (звичайно ж, в іншій сковороді) на вершковому маслі.
6
Витягніть м'ясо з сковороди, збільште вогонь і дайте соусу википіти (приблизно 10 хвилин). Налийте вершки і дайте покипіти ще 5 хвилин.
7
Додайте в готовий соус гриби і м'ясо. Готово!