Тушкований кролик в соусі
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо кролика у мене асоціюється зі святковим столом. Вкрай рідко можна побачити його на буденний вечерю, але іноді я беруся за його підготовку. Ви дізнаєтеся, як приготувати тушкованого кролика в соусі.
Сьогодні зробимо просте блюдо з ніжною підливою зі сметани. Ці інгредієнти відмінно поєднуються один з одним. А щоб гаряче було повноцінним, я додала в нього картоплю і помідори. Здивуйте свою сім'ю на вечерю ці кулінарним шедевром. Що, і не забудемо, що блюдо є дієтичним.
- Кролик - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Помідор - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Кролика обробити, помийте і розріжте на порційні шматки. Залийте м'ясо водою з оцтом і залиште на півтори години маринуватися.
Через цей час викладіть кролика на сковороду з маслом, смажте його з обох сторін 6 хвилин.
Лук почистіть і дрібно наріжте. Пасеруйте його на вогні в іншій сковороді.
Далі блюдо я готувала в мультиварці, але ви можете зробити його і в глибокому казані. Викладіть в ємність мультиварки борошно, м'ясо і цибулю.
Залийте все водою. Додайте сметану, дрібно нарізану часник і посоліть. Все перемішайте. Готуйте 45 хвилин в режимі "гасіння" .
Тим часом зваріть картоплю для гарніру. Прикрасьте блюдо зеленню і подавайте, поки воно гаряче.