Тушкований фенхель
(покроковий рецепт з фото)
Для різноманітності в якості овочевого гарніру хочу запропонувати вам простий варіант, як приготувати тушкований фенхель в бульйоні з апельсиновим соком. Неймовірно ароматне, легке і апетитне блюдо.
Доповнення цитрусовим соком і цедрою дає фенхелю не тільки аромат, але і приголомшливу ніжність. Саме класне, що блюдо буде готово вже хвилин через 20 після початку процесу. Подавати його можна і самостійно, прикрасивши зеленню, або з м'ясом або рибою, наприклад.
- Фенхель - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Апельсин - 1/2 штуки
- Бульйон - 3/4 склянки (курячий або овочевий)
- Сіль і перець - За смаком
1. Очистіть фенхель, акуратно видаліть серцевину.
2. Наріжте середніми скибочками. Викладіть в каструлю або на сковороду з розігрітим маслом. На сильному вогні обсмажте до рум'яної скоринки з двох сторін.
3. Зменшіть вогонь, додайте сіль, перець, цедру апельсина, влийте сік і бульйон. Накрийте кришкою і тушкуйте хвилин 8-10 до м'якості.
4. Ось така краса, тушкований фенхель в домашніх умовах готовий. Смачного!