Рецепт Тушковані підберезники фото

Тушковані підберезники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Підберезники
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смак лісових грибів непорівнянний ні з яким блюдом. Я пропоную класичний рецепт тушкованих підберезників в домашніх умовах. Зверніть увагу на нього і спробуйте побалувати своїх домашніх.

Опис приготування:

Не всі гриби смачні в супі. Це стосується і підберезників, тому краще їх смажити і тушкувати. Найбільш їх смак розкривається на сковороді з цибулею і сметаною. Всім раджу приготувати тушковані підберезники в домашніх умовах саме за цим рецептом.

  • Підберезники - 700 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Крем - 200 грам (або вершки 20%)
  • Сіль і перець - За смаком
  • Рослинна олія - 30 грам
тушковані підберезники - фото крок 1
1. Лісні гриби - це лісові гриби і їх смак непорівнянний. Спробуйте приготувати тушковані підберезники в домашніх умовах і ви в цьому переконаєтеся. Нам вдалося роздобути ціле козуб. Для початку я замочила їх на півгодини, після чого ретельно вимила і відправила варитися на 45 хвилин в підсолену воду.
тушковані підберезники - фото крок 2
2. Тепер дайте їм трохи охолонути і можна смажити на олії. Коли випарується вся рідина, додати цибулю і довести до готовності. Не забудьте за смаком поперчити.
тушковані підберезники - фото крок 3
3. Іноді я додаю до грибам морква, але це за бажанням. Ретельно перемішуйте гриби і на 10 хвилин можна накрити кришкою.
тушковані підберезники - фото крок 4
4. Тепер саме час влити сметану або густі вершки. Тушкуємо ще півгодини, додаючи трохи води (по необхідності).
тушковані підберезники - фото крок 5
5. Ось і наші тушковані підберезники в домашніх умовах готові! Подавати їх можна самостійно або разом з картопляним пюре. Я раджу насолодитися їх смаком, НЕ розбавляючи іншими продуктами.

Схожі рецепти