Тушковані креветки
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів морепродуктів тушковані креветки в домашніх умовах стануть справжнім святом. Пікантні, соковиті, вони буквально таять у роті. Обов'язково рекомендую спробувати це блюдо.
Цей рецепт приготування тушкованих креветок з овочами і вершками прекрасно підійде як в якості основного гарячого блюда, яке можна доповнити гарніром, так і як повноцінне блюдо. Для любителів азіатської кухні можу запропонувати замінити вершки кокосовим молоком, а також додати перець чилі.
- Креветки - 300 грам (чищені і відварені)
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Консервовані помідори - 200 грам (у власному соку )
- Петрушка - 0.5 пучка
- Сік лимона - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Вершки - 100 мілілітрів
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

1. Дуже зручно використовувати вже готові морепродукти, щоб заощадити час. Але також ви можете відварити їх у підсоленій воді зі спеціями за смаком, а потім остудити і очистити.

2. Очистіть цибулину, наріжте її кубиками.

3. Вимийте, обсушити і подрібніть петрушку. Зелень чудово доповнює цей простий рецепт тушкованих креветок, так що використовувати можна також кріп, базилік або кинзу, наприклад.

4. Очистіть і подрібніть часник.

5. Солодкий перець очистіть від насіння і хвостика. Наріжте кубиками. Для любителів гостренького рекомендую додати трохи чилі.

6. Коли всі інгредієнти вже підготовлені, можна приступати до безпосереднього процесу. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте рослинне масло.

7. Обсмажте спочатку (пару хвилин) цибуля, потім - часник і солодкий перець.

8. Додайте консервовані помідори у власному соку або очищені від шкірки і подрібнені свіжі. Також можете використовувати в цьому простому рецепті тушкованих креветок томатний соус, наприклад.

9. Гасіть овочі на повільному вогні близько 5 хвилин, потім додайте зелень і викладіть морепродукти.

10. Влийте вершки, сік лимона, посоліть і поперчіть за смаком. Залиште на повільному вогні.
Коли тушковані креветки в домашніх умовах готові, відразу подавайте їх на стіл.
Коли тушковані креветки в домашніх умовах готові, відразу подавайте їх на стіл.