Рецепт Тушковані креветки фото

Тушковані креветки
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Креветки , Морепродукти , Вершкове масло
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Для любителів морепродуктів тушковані креветки в домашніх умовах стануть справжнім святом. Пікантні, соковиті, вони буквально таять у роті. Обов'язково рекомендую спробувати це блюдо.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування тушкованих креветок з овочами і вершками прекрасно підійде як в якості основного гарячого блюда, яке можна доповнити гарніром, так і як повноцінне блюдо. Для любителів азіатської кухні можу запропонувати замінити вершки кокосовим молоком, а також додати перець чилі.

  • Креветки - 300 грам (чищені і відварені)
  • Цибулина - 1 штука
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Консервовані помідори - 200 грам (у власному соку )
  • Петрушка - 0.5 пучка
  • Сік лимона - 1 штука
  • Часник - 5 зубчиків
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
тушковані креветки - фото крок 1
1. Дуже зручно використовувати вже готові морепродукти, щоб заощадити час. Але також ви можете відварити їх у підсоленій воді зі спеціями за смаком, а потім остудити і очистити.
тушковані креветки - фото крок 2
2. Очистіть цибулину, наріжте її кубиками.
тушковані креветки - фото крок 3
3. Вимийте, обсушити і подрібніть петрушку. Зелень чудово доповнює цей простий рецепт тушкованих креветок, так що використовувати можна також кріп, базилік або кинзу, наприклад.
тушковані креветки - фото крок 4
4. Очистіть і подрібніть часник.
тушковані креветки - фото крок 5
5. Солодкий перець очистіть від насіння і хвостика. Наріжте кубиками. Для любителів гостренького рекомендую додати трохи чилі.
тушковані креветки - фото крок 6
6. Коли всі інгредієнти вже підготовлені, можна приступати до безпосереднього процесу. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте рослинне масло.
тушковані креветки - фото крок 7
7. Обсмажте спочатку (пару хвилин) цибуля, потім - часник і солодкий перець.
тушковані креветки - фото крок 8
8. Додайте консервовані помідори у власному соку або очищені від шкірки і подрібнені свіжі. Також можете використовувати в цьому простому рецепті тушкованих креветок томатний соус, наприклад.
тушковані креветки - фото крок 9
9. Гасіть овочі на повільному вогні близько 5 хвилин, потім додайте зелень і викладіть морепродукти.
тушковані креветки - фото крок 10
10. Влийте вершки, сік лимона, посоліть і поперчіть за смаком. Залиште на повільному вогні.
Коли тушковані креветки в домашніх умовах готові, відразу подавайте їх на стіл.

Схожі рецепти