Тушковані кабачки з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що запропонувати домочадцям на вечерю? Тоді я вам розповім, як приготувати тушковані кабачки з овочами! Страва смачна і соковите, воно чудово доповнить будь-який гарнір! Спробуйте, це корисно!
Рекомендую вам приготувати такі тушковані кабачки з овочами в домашніх умовах! Це відмінний спосіб урізноманітнити свої обіди і вечері - по суті, це ж дієтичне блюдо, але воно виходить настільки ситним і соковитим, що відсутність там м'яса не помітять навіть завзяті любителі ситної їжі! Варто спробувати, особливо тим, хто намагається стежити за своєю фігурою.
- Кабачки - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Томати - 200 грам
- Кукурудза консервована - 200 грам (можна також використовувати заморожену або свіжозвареним)
- Томатний соус - 200 грам (можна замінити томатною пастою, розведеної водою, або густим томатним соком)
- Бульйон - 100 грам (по бажанню, для більшої ситності. Якщо робите вегетаріанське блюдо - просто не додавайте. )
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 2 чайних ложки
- Паприка - 2 чайних ложки (гостра)
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком
1. Ріжемо кабачки кубиками, а моркву тремо на крупній тертці. Томати ріжемо шматочками. У мене помідори черрі - їх я ріжу навпіл. На розігрітій оливковій олії обсмажити спочатку кабачки, посипавши сіллю.
2. Далі в цю ж сковороду додамо моркву і роздавлений часник. Обсмажити інгредієнти, поки морква не стане золотистою. Періодично помішуйте все лопаткою.
3. А тепер додамо томати, чекаємо, поки вони пустять сік, і заливаємо все це справа томатним соусом і бульйоном. Додамо кукурудзу і всі спеції, перемішаємо, і на маленькому вогні під кришкою тушкуємо півгодини.
4. От і все! Блюдо готово. Його можна розкладати по тарілках і подавати на стіл з улюбленим гарніром.