Рецепт Тушковані кабачки з овочами фото

Тушковані кабачки з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , Легка вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Не знаю, що запропонувати домочадцям на вечерю? Тоді я вам розповім, як приготувати тушковані кабачки з овочами! Страва смачна і соковите, воно чудово доповнить будь-який гарнір! Спробуйте, це корисно!

Опис приготування:

Рекомендую вам приготувати такі тушковані кабачки з овочами в домашніх умовах! Це відмінний спосіб урізноманітнити свої обіди і вечері - по суті, це ж дієтичне блюдо, але воно виходить настільки ситним і соковитим, що відсутність там м'яса не помітять навіть завзяті любителі ситної їжі! Варто спробувати, особливо тим, хто намагається стежити за своєю фігурою.

  • Кабачки - 2 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Томати - 200 грам
  • Кукурудза консервована - 200 грам (можна також використовувати заморожену або свіжозвареним)
  • Томатний соус - 200 грам (можна замінити томатною пастою, розведеної водою, або густим томатним соком)
  • Бульйон - 100 грам (по бажанню, для більшої ситності. Якщо робите вегетаріанське блюдо - просто не додавайте. )
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло оливкове - 2 чайних ложки
  • Паприка - 2 чайних ложки (гостра)
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
  • Спеції - За смаком
тушковані кабачки з овочами - фото крок 1
1. Ріжемо кабачки кубиками, а моркву тремо на крупній тертці. Томати ріжемо шматочками. У мене помідори черрі - їх я ріжу навпіл. На розігрітій оливковій олії обсмажити спочатку кабачки, посипавши сіллю.
тушковані кабачки з овочами - фото крок 2
2. Далі в цю ж сковороду додамо моркву і роздавлений часник. Обсмажити інгредієнти, поки морква не стане золотистою. Періодично помішуйте все лопаткою.
тушковані кабачки з овочами - фото крок 3
3. А тепер додамо томати, чекаємо, поки вони пустять сік, і заливаємо все це справа томатним соусом і бульйоном. Додамо кукурудзу і всі спеції, перемішаємо, і на маленькому вогні під кришкою тушкуємо півгодини.
тушковані кабачки з овочами - фото крок 4
4. От і все! Блюдо готово. Його можна розкладати по тарілках і подавати на стіл з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти