Тушкована картопля з стегенцями
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам подивитися, як приготувати тушковану картоплю з стегенцями. Це ситне гаряча страва, яке можна вдало доповнити відвареним рисом. У приготуванні все просто і досить легко.
Подавати таку тушковану курочку з картоплею можна і як самостійне блюдо, але воно досить важке. Тому можна урізноманітнити його легким гарніром з відвареного рису. У сковороді після приготування страви залишається дуже апетитний соус, яким можна полити рис, зробивши його соковитіше.
- Курячі стегна - 800 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Спочатку підготуємо всі продукти. Чистимо і ріжемо крупно моркву і картоплю, стегенця миємо й ріжемо. Чистимо і ріжемо часник.
На рослинному маслі обсмажити часник до золотистого, потім додамо курку і обсмажити, поки м'ясо не побіліє.
Викладіть картоплю і моркву, протушкувати одну-дві хвилини, дабавьте чашку води і соєвий соус. Накрийте кришкою і тушкуйте все 30 хвилин, іноді помішуючи.
Потім додайте цукор, сіль і перець, якщо потрібно. Перевірте, стали чи овочі м'якими. Якщо картопля готовий, то страву можна подавати.