Рецепт Тушкована картопля з стегенцями фото

Тушкована картопля з стегенцями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Картопля, Курка, Морква, Курячі стегна
Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хочу запропонувати вам подивитися, як приготувати тушковану картоплю з стегенцями. Це ситне гаряча страва, яке можна вдало доповнити відвареним рисом. У приготуванні все просто і досить легко.

Подавати таку тушковану курочку з картоплею можна і як самостійне блюдо, але воно досить важке. Тому можна урізноманітнити його легким гарніром з відвареного рису. У сковороді після приготування страви залишається дуже апетитний соус, яким можна полити рис, зробивши його соковитіше.

  • Курячі стегна - 800 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
тушкована картопля з стегенцями - фото крок 1
Спочатку підготуємо всі продукти. Чистимо і ріжемо крупно моркву і картоплю, стегенця миємо й ріжемо. Чистимо і ріжемо часник.
тушкована картопля з стегенцями - фото крок 2
На рослинному маслі обсмажити часник до золотистого, потім додамо курку і обсмажити, поки м'ясо не побіліє.
тушкована картопля з стегенцями - фото крок 3
Викладіть картоплю і моркву, протушкувати одну-дві хвилини, дабавьте чашку води і соєвий соус. Накрийте кришкою і тушкуйте все 30 хвилин, іноді помішуючи.
тушкована картопля з стегенцями - фото крок 4
Потім додайте цукор, сіль і перець, якщо потрібно. Перевірте, стали чи овочі м'якими. Якщо картопля готовий, то страву можна подавати.

Схожі рецепти