Тушкована картопля з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.
Тушкована картопля з морквою - це дуже просте блюдо на кожен день, але при цьому воно виходить дуже смачним і ароматним. Можна подавати або як гарнір, або як повноцінне друга.
Опис приготування:
Подавайте тушковану картоплю з морквою гарячої, як самостійну страву, або як гарнір до м'яса. Блюдо прекрасно водходіт для пісного і вегетаріанського меню. Смачного!
- Картопля - 800-900 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля - 100 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Петрушка - 1/2 пучка
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - 4 - 6 штук
1. Цибулю очистіть від лушпиння, вимийте і наріжте, як вам подобається. Обсмажте цибулю в розігрітій олії на невеликому вогні, періодично помішуючи, 6-8 хвилин, до золотистого кольору.
2. Морква почистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Обсмажте її також в розігрітій олії на невеликому вогні (окремо від цибулі або разом з ним, по бажанню), час від часу перемішуючи, приблизно 8-10 хвилин.
3. Kartoshku чистий, помийте і наріжте часточками. Пересмажені цибулю і моркву викладіть в казан об'ємом 3 L. (можна взяти каструлю з товстим дном). Перекладіть нарізану картоплю до овочів, залийте водою (у мене вийшло 2 ½ склянки). Киньте в казан сіль і перець за смаком. Гасіть під кришкою 25-30 хвилин.
4. Вимийте петрушку, дрібно наріжте і додайте в казан до картоплі. Тушкуйте ще 2-3 хвилини, вимкніть і дайте настоятися близько 15-20 хвилин.