Тушкована картопля з м'ясом в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Варіант, як приготувати тушковану картоплю з м'ясом в скороварці, це смачне і ситне блюдо. Можна вибрати яловичину або свинину, а також додати інші овочі, наприклад, морква, селера та інші.
Приготування в скороварці значно скорочує весь процес, проте, будьте уважні і після закінчення приготування не поспішайте прибирати кришку, а дочекайтеся, щоб спало тиск. М'ясо і овочі будуть ніжними і добре протушенние.
- Яловичина - 1, 2 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Червоне вино - 150 мілілітрів
- Бульйон - 3 склянки
- Морква - 3 штуки
- Пастернак - 3 штуки
- Селера - 3 штуки
- Картопля - 700 грам
- Чебрець - 3 штуки (гілочки)
- Петрушка - 1 пучок
1. Вимийте м'ясо і розріжте його на шматочки, перекладіть в миску. Додайте до м'яса борошно, сіль і чорний мелений перець, перемішайте. Увімкніть скороварку і викладіть масло, включите режим «Соте» і обсмажуйте м'ясо до золотистої скоринки, потім видаліть з чаші і викладіть в миску.
2. Очистіть цибулю і наріжте кубиками, вимийте і очистіть моркву, пастернак, селера, картопля і наріжте шматочками. На режимі «Соте» обсмажуйте цибулю, потім влийте бульйон і вино, додайте подрібнений часник і томатну пасту.
3. Викладіть в чашу картоплю, м'ясо, чебрець і встановіть режим «М'ясо», закрийте клапан для скороварки, готуйте 20 хвилин. Не поспішайте відкривати кришку відразу, а залиште на 30 хвилин.
4. Викладіть страву в тарілку і прикрасьте петрушкою, подавайте гарячим. Смачного!