Тушкована качка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - одне з моїх коронних. Готую я тушковану качку з картоплею не часто, але з нею навіть будній день перетворюється на свято. Дествітельно, тушкована качка з картоплею - це дуже смачно!
Раніше я готувала тушковану качку в казанку, але коли у мене з'явилася мультиварка, я адаптувала рецепт під неї. Тому зараз я пропоную вам варіант, як приготувати тушковану качку з картоплею в мультиварці. Виходить дуже навариста картопелька з ароматною і м'якою уточкой.
- Качка - 400-500 грам
- Картопля - 1-1, 2 кілограма
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Качині частини викладіть в чашу мультиварки, додайте соняшникову олію. Увімкніть режим глибокого обсмаження на 20 хвилин, готуйте 10 хвилин.
Лук поріжте дрібними шматочками, моркву натріть на крупній тертці.
Картопля поріжте на часточки. Якщо картопля великий, поріжте його соломкою.
До обсмаженої качці додайте моркву і цибулю, готуйте 5 хвилин.
Викладіть в чашу мультиварки картопля. Смажте, помішуючи, до кінця роботи програми. Потім залийте окропом врівень з картоплею, додайте сіль, перець, сметану. Перемішайте. Увімкніть режим "гасіння" з 1, 5 годину.
Тушкована качка з картоплею готова. Подавайте її гарячої.