Качка, тушкована з картоплею в казані
(покроковий рецепт з фото)
Качку в казані можна загасити і вдома, і на природі на багатті. Це смачне і ситне блюдо готується дуже легко, правда не дуже швидко. Але для великої компанії це і неважливо, можна адже поспілкуватися
Качине м'ясо досить смачне, якщо його правильно приготувати. Інший раз купиш качку щоб запекти, а вона виявляється жорсткої. Частенько і зі мною таке траплялося. Щоб не ризикувати даремно, останнім часом я частіше готую качку тушковану. Дуже смачно вийде тушкована качка в казані. А якщо ще й на багатті на свіжому повітрі ... Блюдо буде ситним і дуже смачним і обов'язково вийде. Будинки на плиті качку теж можна загасити, і це теж буде смачно. У цьому рецепті я розповім, як приготувати качку, тушковану з картоплею в казані. М'ясо вийде дуже ніжним і соковитим, обов'язково приготуйте качку у цій простому рецептом.
- Качка - 1 кілограм (використовуємо м'ясисті частини качки)
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 4-5 зубчиків (по бажанню)
- Перець чилі - 1 штука (якщо не любите гостре, замініть на болгарський перець)
- Імбир - 1 штука(2-3 см)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Зіра - 1-2 Щепоток
- Свіжа зелень - 30 грам (петрушка, кріп)
Своїм та обробляв качку. Якщо компанія велика, можна використовувати всю качку. Якщо ні, краще гасити м'ясисті частини цього птаха. Зрізаємо з качки жир, а на великих шматках качки робимо невеликі насічки, прорізаємо шкіру, щоб при смаженні витоплює жир, що залишився.
Нагріваємо казан і викладаємо в нього шматки качиного м'яса шкірою вниз.
Поки качка обсмажується, очистимо овочі.
Обсмажуємо шматки качки з двох сторін до красивої рум'яної скоринки, прибираємо її з казана в інший посуд. А в казан викладаємо шматочки качиного жиру.
Jira в самому нашому natopilosy, викладаємо в нього картоплю для смаження. Якщо у вас невеликі картоплини, їх можна не розрізати, а великі розрізати на великі шматки. Обсмажуємо картоплю до рум'яної скоринки. Вогонь під казаном досить великий.
Викладаємо обсмажену картоплю до качці.
А в казані обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, нарізану кружечками моркву і перець, нарізаний соломкою або кільцями.
Овочі у нас обсмажилися, додаємо до них подрібнений імбир, сіль і спеції. Викладаємо качку, доливаємо воду так, щоб вона трохи не покривала качку. Закриваємо казан кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо качку хвилин 40. Потім додаємо обсмажену картоплю і часник і продовжуємо тушкувати до готовності. Посипаємо зеленню - і подаємо блюдо на стіл.