Качка, тушкована з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Способів, як приготувати качку, тушковану з картоплею, безліч. Я хочу запропонувати свій улюблений варіант: досить простий, без використання екзотичних складових, але не менше класний.
Для приготування качки з картоплею за цим рецептом в ідеалі потрібен казанок, але можна використовувати сотейник або каструлю з товстими стінками.
Варто відзначити, що для того щоб картопля не була розвареної, її потрібно додавати тільки тоді, коли м'ясо вже готове.
- Качка - 800 грам
- Картопля - 500 грам (великі)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Чорний перпец - За смаком
- Спеції - За смаком (наприклад, приправа для м'яса)
Підготуйте качку. Промийте її, а потім обробити і поріжте на шматочки. За бажанням можете використовувати тільки м'ясо, відокремивши його від кісток, але якщо цього не зробити, блюдо все одно залишиться смачним.
Добре розжарити олію в посуді для приготування картоплі з качкою. Висипати в неї шматочки качки, обсмажте протягом 10-15 хвилин, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Добре розжарити олію в посуді для приготування картоплі з качкою. Висипати в неї шматочки качки, обсмажте протягом 10-15 хвилин, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Поки смажиться качка, почистіть цибулю і моркву, наріжте їх соломкою, потім додайте до м'яса і обсмажте все разом хвилин 5. Морква можна натерти на тертці.
В отриману суміш м'яса і овочів влийте 0, 5 склянки гарячої води, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 30-40 хвилин, при необхідності додаючи воду. За кілька хвилин до закінчення відведеного часу всипте сіль за смаком.
В отриману суміш м'яса і овочів влийте 0, 5 склянки гарячої води, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 30-40 хвилин, при необхідності додаючи воду. За кілька хвилин до закінчення відведеного часу всипте сіль за смаком.
Підготуйте картоплю. Почистіть її і наріжте великими шматочками.
Після цього додайте картоплю до м'яса і залийте все окропом, щоб її рівень був трохи нижче рівня овочів з м'ясом.
На повільному вогні продовжуйте гасити блюдо ще 15-20 хвилин. При цьому його краще не заважати, так картопля не розвалиться і залишиться красивими шматочками.
На повільному вогні продовжуйте гасити блюдо ще 15-20 хвилин. При цьому його краще не заважати, так картопля не розвалиться і залишиться красивими шматочками.