Рецепт Турецька шакшука фото

Турецька шакшука
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю

Найчастіше під Шакшука увазі ізраїльське блюдо з яєць і помідорів. Однак турецький варіант з ним не має нічого спільного.

Нижче я дам докладний опис, як приготувати турецьку шакшуку. Всі овочі необхідно нарізати кубиками, обсмажити по черзі на сковороді і залити томатним соусом. Замість томатного соку можна взяти натуральний йогурт без цукру. Це холодна овочева закуска на основі баклажанів, солодкого перцю і кабачка. Для приготування доведеться трохи повозитися, але результат того вартий! Блюдо виходить смачним і ароматним!

  • Баклажан - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Кабачок - 1 штука
  • Картопля - 1 штука
  • Масло рослинне - 1/2 склянки (для смаження)
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Томатний сік - 1 Склянка
  • Часник - 2-3 зубчиків
турецька шакшука - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
турецька шакшука - фото крок 2
Баклажан очистіть від шкірки, наріжте смугами і замочіть в холодній підсоленій воді на півгодини.
турецька шакшука - фото крок 3
Наріжте всі овочі кубиками.
турецька шакшука - фото крок 4
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте картоплю у великій кількості масла хвилин 5-10, щоб вона підрум'янилася.
турецька шакшука - фото крок 5
Потім окремо обсмажте баклажан до м'якості.
турецька шакшука - фото крок 6
Кабачок обсмажуйте до напівготовності, щоб кубики зберегли форму.
турецька шакшука - фото крок 7
Перець смажте зовсім недовго, щоб він тільки встиг розм'якшити.
турецька шакшука - фото крок 8
Обсмажте на сковороді часник, потім влийте томатний соус. Підсолити, поперчіть. Варіть соус 3-5 хвилин на великому вогні, щоб половина рідини випарується.
турецька шакшука - фото крок 9
Полийте смажені овочі соусом і залиште остигати. Чим довше, тим смачніше.
турецька шакшука - фото крок 10
Турецька шакшука готова, смачного!

Схожі рецепти