Турецька шакшука
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше під Шакшука увазі ізраїльське блюдо з яєць і помідорів. Однак турецький варіант з ним не має нічого спільного.
Нижче я дам докладний опис, як приготувати турецьку шакшуку. Всі овочі необхідно нарізати кубиками, обсмажити по черзі на сковороді і залити томатним соусом. Замість томатного соку можна взяти натуральний йогурт без цукру. Це холодна овочева закуска на основі баклажанів, солодкого перцю і кабачка. Для приготування доведеться трохи повозитися, але результат того вартий! Блюдо виходить смачним і ароматним!
- Баклажан - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Кабачок - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Масло рослинне - 1/2 склянки (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Томатний сік - 1 Склянка
- Часник - 2-3 зубчиків
Підготуйте всі інгредієнти.
Баклажан очистіть від шкірки, наріжте смугами і замочіть в холодній підсоленій воді на півгодини.
Наріжте всі овочі кубиками.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте картоплю у великій кількості масла хвилин 5-10, щоб вона підрум'янилася.
Потім окремо обсмажте баклажан до м'якості.
Кабачок обсмажуйте до напівготовності, щоб кубики зберегли форму.
Перець смажте зовсім недовго, щоб він тільки встиг розм'якшити.
Обсмажте на сковороді часник, потім влийте томатний соус. Підсолити, поперчіть. Варіть соус 3-5 хвилин на великому вогні, щоб половина рідини випарується.
Полийте смажені овочі соусом і залиште остигати. Чим довше, тим смачніше.
Турецька шакшука готова, смачного!