Шакшука з сиром
(покроковий рецепт з фото)
З ранку на нашому сімейному кухні шакшука з'являється так само часто, як омлет. До чого це просте, ситне і смачне блюдо полюбилося, що вже прийшла пора експериментувати з ним. Ось, нова варіація.
Як і у всіх класичних рецептах, основою будуть помідори і яйця. Додамо овочів і дещо несподіване. Ознайомтеся з тим, як приготувати шакшуку з сиром і авокадо. Ці продукти виявилися дуже навіть в тему в складі. Не забудьте подати зі стравою коржі або хліб, щоб вмочати ними в густу консистенцію.
- Перець халапеньо - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Авокадо - 0, 5 штуки
- Квасоля червона консервована - 420 грам
- Яйце - 6 штук
- Помідор - 400 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Чилі порошок - 1, 25 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
1. Спочатку в глибокій сковороді розігрійте масло. Додайте в нього дрібно нашатковану цибулю. Обсмажте шматочки протягом 11 хвилин, постійно помішуючи. Потім додайте нарізаний часник. Готуйте овочі разом 2 хвилини.
2. Слідом відправте на плиту дрібно нарізані помідори і квасоля (попередньо подрібніть її в пюре). Перемішайте інгредієнти.
3. Далі додайте дрібно нарізаний перець. Також всипте перець і чилі. Перемішайте. Прокип'ятіть суміш протягом 10 хвилин.
4. Потім по поверхні розбийте яйця.
5. Приблизно через 15 хвилин, коли яйця приготуються, натріть зверху сир.
6. В кінці додайте сіль за смаком. Перед подачею наріжте авокадо слайсами. Шакшука готова! Смачного!