Шакшука
(покроковий рецепт з фото)
Шакшука - блюдо з помідорів, болгарського і гострого перцю, лука, приправ і яєць, родом з африканського Тунісу. Аромат і смак Шакшука запам'ятовується надовго. А приготувати цю страву - вкрай просто!
Шакшука - ситне і яскраве за смаком і ароматом блюдо з Африки. Готується воно просто, хоча інгредієнтів в Шакшука і нітрохи. Овочі треба порізати, обсмажити, вбити яйця і злегка запекти з сиром в духовці. Подавайте з тостами або улюбленим хлібом.
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Перець болгарський - 2 штуки (жовтого і червоного кольору)
- Лук червоний - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Кумин мелений - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Помідори - 3 штуки
- Сіль - 3/4 чайних ложки (за смаком)
- Яйця - 4 штуки
- Сир фета - 30-40 грам (можна не додавати.)
- Базилік або петрушка (подрібнені) - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Пластівці чилі - 1/2 чайних ложки
- Біле сухе вино або вода - 1/3 склянки
- Ковбаса сиров'ялена або сирокопчена - 30-50 грам (можна не додавати. )
1. Увімкніть нагріватися духовку на 200 градусів. Лук почистіть і наріжте середньої товщини півкільцями. Нагрійте в сковороді зі знімною ручкою (підходить для духовки) оливкова олія і обсмажити цибулю до м'якості, протягом 5 хвилин. Помішуйте.
2. Поки цибуля обсмажується наріжте четвертинками кілець болгарський перець, измельчитечасник і кружками наріжте ковбасу.
3. Додайте болгарський перець і часник до цибулі, понизьте вогонь до середньо-повільного і смажте ще 5 хвилин, поки перець не стане м'яким. Потім в сковороду викладіть ковбасу, сіль, цукор та інші спеції. Смажте ще хвилини дві.
4. Влийте вино або воду, викладіть свіжі нарізані часточками помідори. Тушьте протягом 15-20 хвилин, додаючи воду, якщо блюдо стало занадто сухим або густим. Потім вбийте яйця, сіль і poperčite їх.
5. Зверху блюдо посипте сиром Фета (якщо його використовуєте) або сиром. Надсилайте блюдо в розігріту духовку на 6-7 хвилин. Білок повинен обсмажити, а жовток бути м'яким.
6. По закінченню 7 хвилин виберіть сковороду з духовки. Прикрасьте шакшуку свіжим рубаним базиліком або петрушкою і подавайте прямо в сковороді з тостами.
7. Шакшука готова! Смачного!