Пряна шакшука
(покроковий рецепт з фото)
Шакшука - це відмінний варіант сніданку! смачно, ситно, гостро! Основу Шакшука становить матбуха - томатно-перцевий соус. Всі подробиці, як приготувати шакшуку, дивіться в покроковому рецепті.
Подавайте шакшуку на заздалегідь підігрітою керамічному посуді або смажте і подавайте в порційних сковорідках. Якщо покласти шакшуку з вогню на холодні тарілки - вона негайно згорнеться, западе і втратить половину смаку.
- Яйце - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Перець червоний пекучий - За смаком (пластівці)
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 4 штуки
- Паприка сушена - 1/2 чайних ложки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки (холодного віджиму)
- Зелень - 1 пучок (петрушка або кінза)
Підготуйте необхідні продукти. Болгарський перець найкраще заздалегідь запекти у фользі в духовці при високій температурі до появи чорної шкірки і очистити. Або ж свіжий дрібно-дрібно нарізати. Помідори вимийте, зробіть зверху хрестоподібний надріз, залийте окропом на 5 хвилин, очистіть від шкірки. Цибулю і часник очистіть.
Отже, приступимо і приготуємо матбуха. На сковороді розігрійте оливкову мало. Додайте подрібнені цибулю, часник, пластівці гострого перцю, МСАТ і куркума. Обсмажуйте до прозорості цибулі і появи запаху зіри.
Додайте болгарський перець, очищений від шкірки, перемішайте і готуйте протягом 2 хвилин.
Додайте подрібнені помідори, готуйте протягом 7-10 хвилин до випаровування зайвої вологи. Матбуха повинна бути густий, не надто рідкою.
Зробіть ложкою в соусі поглиблення. Вбийте в 3 з них по цілому яйцю, а в інші - 3 жовтка. Багато білка може зіпсувати насиченість соусу. Смажте до побіління білка. Жовток залишається рідким.
Смачного!