Рецепт Пряна шакшука фото

Пряна шакшука
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі , Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку , На сніданок
Гостре
Кількість порцій: 3
Час приготування: 25 хв.

Шакшука - це відмінний варіант сніданку! смачно, ситно, гостро! Основу Шакшука становить матбуха - томатно-перцевий соус. Всі подробиці, як приготувати шакшуку, дивіться в покроковому рецепті.

Опис приготування:

Подавайте шакшуку на заздалегідь підігрітою керамічному посуді або смажте і подавайте в порційних сковорідках. Якщо покласти шакшуку з вогню на холодні тарілки - вона негайно згорнеться, западе і втратить половину смаку.

  • Яйце - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Перець червоний пекучий - За смаком (пластівці)
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Помідор - 4 штуки
  • Паприка сушена - 1/2 чайних ложки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 1/2 чайних ложки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки (холодного віджиму)
  • Зелень - 1 пучок (петрушка або кінза)
пряна шакшука - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Болгарський перець найкраще заздалегідь запекти у фользі в духовці при високій температурі до появи чорної шкірки і очистити. Або ж свіжий дрібно-дрібно нарізати. Помідори вимийте, зробіть зверху хрестоподібний надріз, залийте окропом на 5 хвилин, очистіть від шкірки. Цибулю і часник очистіть.
пряна шакшука - фото крок 2
Отже, приступимо і приготуємо матбуха. На сковороді розігрійте оливкову мало. Додайте подрібнені цибулю, часник, пластівці гострого перцю, МСАТ і куркума. Обсмажуйте до прозорості цибулі і появи запаху зіри.
пряна шакшука - фото крок 3
Додайте болгарський перець, очищений від шкірки, перемішайте і готуйте протягом 2 хвилин.
пряна шакшука - фото крок 4
Додайте подрібнені помідори, готуйте протягом 7-10 хвилин до випаровування зайвої вологи. Матбуха повинна бути густий, не надто рідкою.
пряна шакшука - фото крок 5
Зробіть ложкою в соусі поглиблення. Вбийте в 3 з них по цілому яйцю, а в інші - 3 жовтка. Багато білка може зіпсувати насиченість соусу. Смажте до побіління білка. Жовток залишається рідким.
пряна шакшука - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти