Тунець з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Просте в приготуванні, але дуже смачне і ситне блюдо. По набору овочів і способу приготування воно мало чим відрізняється від звичних нам запіканок, але тунець кардинально змінює весь смак.
Опис приготування:
Хочете щось приготувати? смачне, ситне і не дуже клопітка, але таке блюдо, щоб нагодувати всю сім'ю? Якщо є в запасі консерви тунця, то пропоную вам приготувати тунця з картоплею в духовці. Здавалося б все інгредієнти дуже прості, але запевняю вас, виходить дуже ніжно, соковитий і смачний!
- Тунець - 250 грам (консервований)
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Яйце - 1 штука
- Сир - 70 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Крем - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля наріжте кубиками. Моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі до м'якості на вершковому маслі, в кінці трохи посоліть за смаком.
Яйце збийте, додайте сметану, подрібнений часник, тертий сир і чорний мелений перець.
Картопля очистіть і наріжте тонкими кружальцями. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть першим шаром половину порції картоплі. Посоліть шар за смаком.
Тунець злегка розімніть виделкою і розкладіть рівномірно на картоплю.
Зверху викладіть обсмажені овочі.
Викладіть залишився картопля, посоліть його і покладіть нарізані часточками помідори.
Полийте все рівномірно сметанно-сирним соусом. Накрийте форму фольгою і готуйте в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і доведіть блюдо до повної готовності. Картопля при проколюванні ножем повинен бути м'яким.
Тунець з картоплею в духовці готовий. Смачного!