Tryufely (французький торт)
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний шоколадний торт, від якого неможливо встояти, можна приготувати і вдома, досить лише подивитися даний рецепт. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати трюфель (французький торт).
Якщо ви не хочете використовувати в рецепті алкоголь (якщо готуєте торт дітям, наприклад), тоді замініть ром водою з ромової есенцією, вона дасть характерний для даної випічки аромат і збереже вологу структуру. Замість чорного шоколаду можна взяти шоколадну крихту, а мигдальне печиво можна спекти в домашніх умовах. Глюкозний сироп можна купити в магазинах, приготувати самостійно або заязикати в інтернеті.
- Темний шоколад 70-75% - 450 грам
- Печиво - 75 грам (солодке мигдальне)
- Вершки - 570 мілілітрів
- Ром - 5 Ст. Ложок
- Рідка глюкоза - 5 Ст. Ложок
1. Печиво розкришити до стану крихти і висипте в покриту пергаментом форму. Шоколад змішайте з глюкозою, ромом і прогрійте на водяній бані до розчинення шоколаду.
2. Вершки збийте міксером до легкої піни. Злегка остиглий шоколад з'єднайте з вершками. Перелийте масу в підготовлену форму. Поставте торт в холодильник на кілька годин.
3. Акуратно зніміть пергамент і прикрасьте торт шоколадом або печивом. Смачного!