Печиво «Tryufely»
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся чудовим рецептом смачного шоколадного печива "трюфель" . Воно просте в приготуванні, але дуже смачне і ніжне. Беріть на замітку!
Печиво "трюфель" точно сподобається любителям шоколаду. Воно дуже ніжне, розсипчаста, просто насолода. Приготувати його дуже просто, якщо слідувати покроковому рецептом. З заявленої кількості інгредієнтів печива виходить дуже багато, приблизно 30 штук, в залежності від розмірів.
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Шоколад - 160 грам (чорний або суміш шоколаду, як в цьому рецепті)
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки (для обвалювання печива перед випічкою)
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте борошно, сіль і розпушувач.
Розтопіть на водяній бані шоколад і вершкове масло.
Охолодіть розтоплену шоколадно-масляну суміш.
У ємність для збивання вбийте яйця, додайте цукор, ванільний цукор.
Збийте яйця з цукром в пишну піну.
Додайте в збиті яйця шоколадну суміш, ще раз добре збийте.
В останню чергу всипте борошно і збийте з борошном на невеликих оборотах. Поставте шоколадне тісто в холодильник на 1 час, можна в морозильну камеру.
Зробіть з шоколадного тіста кульки, щільно обваляйте їх у цукровій пудрі. Намагайтеся уникати тривалого контакту з руками, використовуйте ложку.
Викладіть печиво на лист для випічки. Між заготовками повинно бути відстань, так як в процесі випічки печиво збільшується в розмірах.
Випікайте печиво в духовці при температурі 170 градусів протягом 10-12 хвилин. Воно трохи розтеклося, але це не страшно, печиво легко відділяється один від одного.
Печиво вийшло дуже ніжне, смачне, з мальовничими тріщинами. Обов'язково спробуйте спекти!