Тістечко «Tryufely»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати тістечко "трюфель" в домашніх умовах. Все досить просто, а готове тістечко вас незмінно порадує - ніжний, оксамитовий смак шоколадного десерту неможливо забути!
Цей рецепт приготування тістечка "трюфель", як я дізналася пізніше, дуже нагадує рецептурою і способом готування інший популярний десерт - доязикак, тістечка, які прославилися завдяки своїм "рідкому центру" . Тут же ми тістечка попередньо тримаємо в холодильнику, щоб вийшла ніжна креязик текстура, але не рідка, інакше тістечка незручно їстиме. В іншому ж рецепт простий, і я вам його рекомендую спробувати!
- Молоко - 150 грам
- Шоколад гіркий - 300 грам(200 г. - в десерті, 100 г. - для глазурі)
- Ром - 2 Ст. Ложки (або бренді)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Вершки жирні - 2 Ст. Ложки
- Цукрові квіточки - 1 За смаком (для прикраси)
1. Змішаємо дло однорідності молоко, ром і розтоплене вершкове масло.
2. Вводимо розтоплений на водяній бані шоколад (200 м), перемішаємо. Цю суміш відправимо в розігріту до 180 градусів духовку.
3. Запікаємо до появи цукрового скоринки по всій поврехності. Це займе приблизно півгодини. Усередині корж ще буде рідкуватий, тому дістаємо і чекаємо, поки повністю охолоне, а потім нехай стоїть в холодильнику, поки не застигне.
4. Для глазурі на водяній бані змішаємо розтоплений шоколад, какао і вершки. Я ще іноді додаю цукрову пудру або кокосову стружку. Після того, як корж постоїть в холодильнику два години, його обливаємо глазур'ю. Нарізаємо потім шматочками. Прикрашаємо цукровими квітами. Готово!